253gu

Să moară Geta bioenergeta dacă vă mint și, doar vă explic c-am rămas crăcănat de uimire, atunci când, așteptând să mă tund la o chestie d’asta nenumită frizerie, ci salon hairstyle cu toate alea femeiești incluse, am văzut schimbarea la față a unei domnișoare.

Hei, nu vă gândiți la chestii d’alea credincioase, că nu le am. Ci doar la un machiaj profesional, așa cum am înțeles din spusele ei că își dorește. Băi, oameni buni și scuzați-mi uimirea a animalului blajin pe care îl cunoașteți cu toții de pe pășunile întinse, vă spun sincer c-am stat la rând vreo juma de oră, ca imediat încă o juma sa mă tund în toate splendoarea mea de-al dracu de simpatic ce sunt. Tocmai când plăteam consumația de foarfece și alte ustensile folosite în a da părul prost jos ( v-ați prins deja ), am văzut-o pe machiată. Băi, mai bine spus pe boncăită. Haoleeeeu ! Am strigat cât sa sperii toată lume din jur, haoleu, moamăăă, da cine e personajul ? Am întrebat înfrigurat arătând cu degetul arătător către ea. Către machiată.

 Nu înțelegeți sperietura mea, dar vă spun sincer cu mana pe pipota care-mi bate generos și acum, că fata se așezase  normală pe scaun și se ridicase clovn. Și cum mie nu-mi plac clovnii, m-am temut. Mă credeți ? Acum c-am exagerat și io puțin, îmi cer iertare.

În fine, m-am apropiat ușor de ea cu mâna întinsă și am zis un permiteți firav către ea, cu intenția de a o atinge. Știți, ați văzut în filme de groază cum întind ăia mâna către ceva, ca-n momentul relaxării să apară de după perdeluță unul fioros de urat ? Asta așteptam să mi se întâmple.

Era fata schimbată în totalitate, negru la ochi conturul lor accentuat cât sa-i iasă din orbite, verde peste negru, combinația asta pentru evidențierea ierbii verde de acasă, albastru turcoaz pentru a reflecta marea în toată splendoarea ei, plus albastru mai pal culoarea cerului de toamnă. La gene, galbenul câmpiilor, de, e vremea culesului, roșul aprins vâlvătaie pe buze dat în strat gros cât sa reziste la en cămăși pupate și pătate, plus alte culori inventate pe fața ei ingenuă.  Pentru că domnișoara n-avea maxim douăzeci de ani.

Ce i-o fi trebuit sa-și sluțească tenul tânăr ? La ce emisiuni TV s-o uita ? O fi fan Drăgușanca ? Cert este, c-am plecat de la salon cu întrebările astea în gând și cu moaca încă schimonosită de sperietura trasă, de tot ma uitam în urmă pentru a mă convinge că nu vine urâțenia în urmărirea mea. Chiar, nu mai citiți, ia uitați-vă și voi ! Nu mă speriați, vă rog !

Cică nu se mai poartă simplitatea lăsată de mama natură ajutată fiind cu un discret creion în jurul ochilor, nici un pospai de culoare pe buze atât cât să atragă ceva buze pereche în căutare de naturalețe, nici o întoarcere de gene așa de-o salată pentru priviri cochete și nici sprâncene desenate din pensete cu încadrare perfecta a unor ochi proaspeți prin puritatea tinereții. Ci se poartă astea schimonosite, vopsite, sluțite, sclifosite, faaaandosite. C-așa-i moda ! Turbată.