8938862a_img

Pauza de masă ar putea fi obligatorie pentru bugetarii din administrația centrală. Un proiect de lege aflat în dezbatere publică include prevederea care îi obligă pe angajații statului să meargă la masă între orele 13:00 și 14:00.

Nasoală treaba pentru bugetari ținând cont de afișul ăla lipit pe ușa de intrare a fiecărei instituții, afiș în care se spune clar că, ăia care vin la munca la ora 12, să meargă pe partea dreaptă a culoarului, pentru a nu se lovi de cei care pleacă. Cică, pauza de masă între orele 13-14.

Nu puteau și ei s-o pună chiar la prânzul ăl mare, atunci când vânzoleala primește în audiență pe holuri și nimeni n-ar băga de seamă mișcările de trupe? Eu am auzit pe surse, coduri morse, telefonul fără fir și alde d’astea ce prind azi bine prin ziare, că ăștia mai marii de prin ministere ar dori ca bugetarilor să li se prelungească programul de lucru la 12 ore bătute pe muchie. Cu intrare/ieșire pe cartelă magnetică, pontaj direct cu vedere la monitoarele șefilor, cu amprentă digitală, scanarea ochilor și aveți grijă la lentilele de contact, uși blindate. Belea de strict va fi!

Și da, că mi-am adus aminte și de ăștia din urmă. De șefi, adică. Se spune că, tăceți din gură și timpanele la mine că șoptesc lucruri importante pentru națiunea bugetară, șefii ăștia dinozauri de felul lor, cu nepotisme și furăciuni prin CV-uri, vor fi trași pe linie moartă cu toate pomenile incluse oferite de stat, ei urmând a fi înlocuiți cu tineret spuma țării, intransigenți până în măduva oaselor. Școliți la universități celebre de reeducare a birocraților și repunerea lor pe linia de mers a bunei conștiințe.

Da ce credeți? Că bugetarii nu vor purcede la acțiuni de opoziție? Păi, până și cafeaua prelungită de dimineață va intra în greva foamei, iar bârfele din birouri se vor da cu capul de pereți cerând sancționare nemernicilor ce vor schimbare. Hârtiile plimbate din mână în mână vor cere sporuri grase la salarii, iar costumele deux-pieces și toacele cui băgătoare de invidie printre colege, vor fi uitate în șifoniere. Așa că, stați pe aproape să aflați ce se va întâmpla până la urmă. Sursele mele muncesc pentru voi.