61707867

  Este c-am avut noroc cu reportajele alea date pe sticlă de televiziuni occidentale care ne prezentau ca țara ultimului coteț de oameni din Europa ? Acelea în care se filmau câini vagabonzii pe străzi mușcând în dreapta și-n stânga turiști străini sau alea în care erau prezentate familii sărace din ultimul sătuc de prin Moldova ? Sau filmulețele în care eram bătaia de joc a diferiților comedianți ce ne luau în râs mândria noastră națională, țiganul român ? Ori scandările galeriilor de fotbal care tot ne gratulau periodic ca fiind rasa cea mai huiduită din Europa ?  Este ? Că mamă, mamă, cât îi mai înjuram că nu ne lasă țara în pace !

  Acum ne prind bine, spre deliciul meu. Cică o familie de afgani care a greșit drumul spre Ungaria, ajungând din greșeală pe teritoriul României, a izbucnit în plâns cât sa dea cu capul în linia de cale ferată, în momentul aflării adevărului ” înfiorător ” că s-ar afla pe teritoriu românesc.

  M-am crăcănat pe mine de râs citind știrea și să-mi bag al dracu în ce situație nasolă s-au găsit amărâții ăia, sperând că sunt în țara laptelui pe râuri, Ungaria, cu guri de vărsare în Germania cea prospera și nu în țara de lumea a treia, pe numele ei, România. Asta ca să ne dăm seama, cam cum suntem percepuți în țările astea mai amărâte ca ale noastre și ce impresie deosebită am lăsat de-a lungul timpului în lumea musulmană.

  Acum, noi nu ne mai supăram deloc, dragi imigranți, chiar nu veniți la noi, suntem vai de capul nostru de amărâți, trăim la limita subzistenței în tristețea noastră de zi cu zi, supraviețuim numai cu ajutorul crucii roșii, aia care vouă vă provoacă silă, murim pe capete de sărăcie, ce mai, suntem vai de curul nostru !

  Da, trebuie sa luăm atitudine încât să le susținem neapărat impresiile deja impregnate în conștiință, asa că, toate mașinile luxoase de pe șoselele patriei să fie retrase în garaje, să apară rapid o lege în care căruțele sa fie transportul nostru public, în orașele de graniță rapid stare de urgență care sa oblige locuitorii să poarte numai haine second hand, saloanele de înfrumusețare să ia locul restaurantelor, iar toate femeile să fie obligate în a se machia strident. Da, chiar și mamaia Lucreția.

  Și cum nu credeam c-am s-o zic vreodată, să construim cât mai multe biserici creștine de-a lungul frontierelor noastre. Multe, fără număr.