646x404

  Vând Europa liberă ! Pentru că m-am saturat să tot dau anunțul din gură în gură printre diferite naționalități purtătoare de kilometri lungi prin picioare, deoarece am nevoie de bani pentru a pleca cât mai repede în Australia la kangoo jumps și crocodili de pe tricouri, m-am hotărât să vând Europa libera prin anunț la ziar.

  Cât mai e liberă, de fapt. Fără intermediari, fără samasari, ci direct. Cine citește și are banul jos, pac, afacerea încheiata, bussinesul făcut, ura și la aeroport spre Canada ( m-am răzgândit )

 Fiindcă pe Europa vreau s-o dau cât mai repede și fără prea mare tam-tam, o să postez anunțul și în câteva ziare din Peninsula Arabică, știți voi, petro și cămilo dolari, bulji arabi, de unde, probabil, va veni cumpărătorul mult dorit. De fapt, ca să spun cinstit, eu am avut discuții cu un prinț miliardar ce este stăpân peste o oază la ei acolo, d’aia cu de toate, prinț care ar dori să cumpere Europa cu mobilierul inclus, dar numai în anumite condiții.

  Mda, cică ar dori ca Germania să fie reconstruită de la zero în mod tradițional beduin, cu nisip, stânci golașe, corturi, șerpi de deșert, în care sa fie înghesuiți toți europenii fără diferență de naționalități și unde, se vor înființa numai asociații de creștere a caprelor și oilor. Iar sub pământ, doar fabrici de făcut bombe, grenade și artificii. Toți locuitorii țării vor fi păstori. Și sclavi.

  În Franța, bineînțeles nivelată toată fără turnuri, castele, muzee și moulinuri, prințul și-ar dori  construirea regatului Al Europa, în care zgârie norii să muște din cer, iar balcoanele să arate ca-n basmele cu o mie și una de nopți doar Șeherezada lipsă.

  Ei îi vor lua locul, nu una, ci mii de europene trupeșe și blonde. Neapărat blonde. Aici, în Franța, va fi capitala imperiului, mi-a șoptit atunci prințul mândru de dorințele sale. Și celelalte țări ? Am întrebat eu curios. Celelalte țări ?  Vor fi populate cu refugiați, mi-a zis el zâmbind.

În momentul acela m-am speriat. Așa că :

  Vând Europa, liberă încă, zece milioane metri pătrați, zona ultracentrală și liniștită, în același timp având o poziție privilegiată prin accesul facil către toate arterele principale către lume, camere de zi în diferite puncte cardinale, dormitoare mari cu vedere la ocean, curte spațioasă cu diferite forme de relief, munți nostalgici după libertate. O dau ieftin. Vreau sa plec în Noua Zeelandă. La capătul lumii.