mame

Femeia la 20 de ani e adorabilă, la 30 de ani e irezistibilă, iar la 40 de ani e irezistibilă pentru că e ea însăși ( până la 40 de ani a fost clona ei, v-ați prins )

Am luat aceste cuvinte de pe pagina unei prietene de pe facebook, sper să nu se supere, parcă mâncându-mă după ceafă să dezvolt subiectul. Comentarii de bine, dacă înțelegeți ce vreau să spun, mai pe la sfârșit.

Să fac o analiză la rece și să spun că femeia de 20 de ani este o tânără fată simpatică ce poate produce, la vârsta ei, cutremure devastatoare de invidie printre mulțumirile de sine ale suratelor ei mai în vârstă, dar mai ales, poate să lase urme ireversibile de mozol în conștiința acestora.

Cumva, prin lozinca din titlu, femeile mai trecute doar vor să se încurajeze în a învăța cât mai trainic măsuri de protecție împotriva cutremurelor de acest gen tineresc, ele riscând, neprezentându-se la cursuri de menținere a aparențelor tinereții, să decadă în stresul zilnic mare mâncător ai anilor din suflet.

Este clar ca lumina zilei că femeia adorabilă, irezistibilă, irezistibilă pentru că e ea însăși, este fata aceea de 20 cu îngăduință spre 30 de ani, urmând ca după aceasta vârstă, femeia să fie doar o frumusețe a naturii toamna trecută cu vânturi reci de riduri și ploi mărunte de încărunțire. Da, o să mă ia lumea de urechi și o să-mi spună că femeia este frumoasă la orice vârstă în felul ei. Nu contest asta, dar există riscul ca femeia ce are în portofoliu tinerețea depășită, să spună că ea este irezistibilă și la 70 de ani, întrucât este ea însăși.

Este bine ca irezistibilitatea femeii în vârsta cărora anii și-au făcut de cap ca nebunii în timp, să fie pusa la păstrare închisă bine într-un seif în uitarea permanentă a trecutului. Sau, ar fi ideal ca frumusețea atât de pregnant susținută în dialectul feminin la orice etate din zi și din noapte, să fie păstrata undeva, pentru a fi lăsată moștenire fiicelor și nepoatelor lor.

Corect, de femeia peste 40 de ani putem spune că poate fi elegantă cu șicul la ea, cu valoare estetica  măsura impresionării, care place prin forma ochilor, a buzelor, prin armonia trăsăturilor istorice păstrate prin geneaologie, prin modul de a fi. Așa ar fi normal să susțină femeile în anii ce trec ai dracu de repede. Și cinstit, de asemenea.

 P.S. Aș mai dori sa scriu ceva, dar mi-au înțepenit degetele pe taste. Mă înjură careva ?