femei-care-se-cearta-848x474

Când tipa aia de la DiCi 24 l-a întrebat pe Marian Munteanu dacă a fost în Piața Universității atunci când au venit minerii, m-am înecat imediat cu gura de bere pe care o beam liniștit savurându-i cele trei tipuri de hamei și trei de malț. Ba chiar am belit ochii la fata aceea simpatică ce voia sa pară interesantă, ea de fapt fiind lipsită de profesionalism până-n studiile ei jurnalistice aprofundate la academiile cu nume pompoase în etichetă.

Sau poate a fost doar neinspirația momentului sau lipsa de informare premergătoare intrării în emisie. N-am nimic cu fata, se întâmplă și la case mari să greșești. Este normal. Eu doar vrând să subliniez tendința televiziunilor canalizate pe știri de a băga în prime time și la emisiuni de dezbatere politică, fete tinere deștepte, n-am nimic de zis, cu puțină experiență jurnalistică, dar țațe, frate, bune de gură și țăpănoase în limbă atât cât să tina în frâu oamenii politici veniți să se bălăcărească în studiourile emisiunilor de can can senatorial.

Am câteva exemple prin cap, dar pot să mă uit rapid pe google în aducere aminte mai adevărată, dar ce rost ar avea atâta timp cât le știm atât de bine cu toții pe țațele televiziunilor ? Mahalagioaice cu studii care-și pun, atunci când se aprinde becul de intrare în emisie, fustele în cap punând întrebări agresive în dreapta și-n stânga, urlând ca disperatele la invitați neascultători ce nu respectă indicațiile de dinaintea emisiunii, invitați care, dorindu-și să mai vină pentru publicitate prin platoul respectiv, vor accepta  necondiționat pedeapsa dată de a sta o juma de oră cu genunchii pe coji de nuci.

Nu știați ? Hm, sunteți mici copii ! În aceste Xene îmbrăcate la deux-pieces elegante zac kilograme de răutate și clevetire bine menționate în contractul de muncă ca o cerință de angajare. Da, din ce ești compusă ?, ar întreba-o pe candidata la angajare tipa de la HR ? Păi, 20 % defăimare, cunosc bine clasa calomniere și sunt expertă centura neagră în ponegrire fără măsură. Angajată, ar fi rezultatul interviului.

În ele zace bârfa studiată din abundență, umilirea deținută ca moștenire din partea bunicii, înjosirea fără număr fără număr, desconsiderarea aprofundată și batjocura nemăsurată, toate astea la un loc oferite fără rușine bani să iasă, mie, nouă, vouă, fraierilor telespectatori care căscăm ochii la plesniturile lor verbale din bici. Și mai facem figuri când auzim prostii gen, ați fost și dumneavoastră în piața Universității, în acea perioadă, când au venit minerii ?  Aida de !