mire-trening-1a

I-am văzut pe amândoi mână de mână ca doi porumbei în razele zgârcitului de soare, mama lui născută iarna, le-am privit pașii lor melancolici căutând adăpost de vântul rece în cafenea, le-am admirat tinerețea zugrăvită de artistă natură pe peretele relației lor. Ea în cizmulițe cu blană, blondă simpatică, dreaptă subțirea cum mai văd pe la Fashion tv, cu fundul puțin bombat ce-l mișca conștientă fiind de atuul ei, ochii mei ba stânga, ba dreapta. Părul în fir drept făcut cu placa ei nouă luată cado’ de iubi, unghiile tehnice făcute cu ultimile scule mecanice achiziționate de saloanele de beauty, dichisită, frumușică. Arătoasă. Nu-i în rimă, dar merge și așa. El îmbrăcat în trening. Cu trei dungi.

Eu priveam discret, nu belindu-mi ochii la ei, vă dați seama? Adică, belindu-mi-i cu folos și cu a lor coadă în evantai. Discreție totală. Dacă la întâlnire cu gagica vine îmbrăcat în trening, la iarbă verde cu grătarul inclus cum s-o duce?, m-am întrebat mârlănesc să nu-mi văd  de treabă? Sau poate vine de la antrenament? Știi tu, cârcotașule?, mă luasem de mine, aproape să-mi ard o palmă ca atenționare pentru abținerea întrebărilor arogante.

Nu zic nimic de stinghereala tipei unui așa bărbat arătos, nu am gândit deloc să vă spun și vouă de atitudinea lui de macho regăsită delicat în mușchii lui de sportiv, nici nu m-a preocupat câtuși de puțin să categorisesc perechea. N-am zic absolut nimic de privirile ei în jos ori de câte ori treningarul se apropia libidinos de ea. Nu. Nu mi-am dorit să vă atrag atenția asupra modului lui de a discuta cu gura larg deschisă, atât cât să audă toată lumea declarațiile lui a la Romeo scoase. Așa îl chema. Romeo.

Când credeam că o să plec împăcat cu ideea că fetele ce se vor emancipate găsesc ceea ce caută și degeaba perseverează în a găsi, că tot pe ăla nașpet îl găsesc, mi-a ieșit în fața ochilor o alta pereche la fel de potrivită în țoalele de ieșit în oraș. Cine ghicește? Corect acolo în spate. Ea gătită sensibil bunului gust, iar el, băiatul, în trening.

Nu mai aveam cuvintele pierdute pe undeva pe gresia înghețată, așa că, am dat dezamăgit din cap nelămurit de viață, am țățâit dezamăgit, am băut o gură de ceai de mentă, mi-am deschis google pe un site de articole sportive, ca apoi, repede spre foarte repede, să caut un trening la modă. Se poartă. Cu trei dungi, țăranilor!