hqdefault

Mulți nu înțeleg, de desenat nu le putem explica! Pentru simplul motiv că, doar câțiva dintre noi avem talent la desen. Am dori să-i stimulăm în a înțelege că gusturile omului nu se discută, că muzica este o formă de artă indiferent de stilul pe care îl ascultă fiecare.

Bine, bine, am dubii pentru câteva forme de muzică, și vă explic imediat cam pe unde ar fi semnul meu de întrebare. Orice stil muzical este strict arondat în funcție de gradul de cultură al fiecăruia dintre noi. Să mă iau pe mine ca exemplu.

Ăsta sunt și nu mi-e rușine să recunosc, am citit mult la viața mea, dar am rărit-o rău de tot, mă uit la emisiuni de cultură din an în paște, dar o fac, mă duc la un teatru, dar nu suficient, de aceea, nu înțeleg opera și muzica de cameră. Am încercat de multe ori s-o fac, dar nimic. Nu s-au legat de mine.

Să-i iau acum ca exemplu pe ăștia care se rățoiesc atât de mult la stilul muzical, să le traduc pentru că trebuie, care se numește rock. Deci, la fel ca și mine care nu pasionează cu stilurile enumerate mai sus, pentru că lipsa mea de cultură se oprește la un anumit nivel, așa și la ei, n-au cum să asculte rock atâta timp cât icoanele le sunt mântuirea de zi cu zi neținându-le loc de carte și nici datul din buric nu le-a înlocuit prezența la școală.

N-au cum să asculte rock tăntișoarele pe care le doare capul de la zgomotul muzicii, cele care încearcă să se culturalizeze prin funcția crescută treptat de-a lungul evoluției lor, dar nu îndeajuns ca să înțeleagă stilul, cei ce ascultă muzică populară dimineața la cd-ul mașinii și nici aceia care au manele fără număr puse ca tonuri la telefon.

Să mă ierte Dumnezeu! Am ceva și cu el, dar pot să mă răfuiesc în particular între patru ochi acolo pe un câmp cu flori, singuri noi doi sub cerul liber, dar rockul este un stil cu IQ mare, el nefiind la îndemâna oricui. Să fie clar!

Să-ți dai cu părerea despre acest gen muzical atâta timp cât tu ești o babă trăită în comunism, care ai lucrat la o oarecare fabrică a orașului, atâta timp când tu nu ai trecut niciodată printr-o formă de cultură uitându-te doar la mireasa pentru fiul meu, la măruță sau acces din rect! Când tu, nenică, ai trăit numai într-un anumit anturaj, pentru că ăsta ți-a fost destinul lucrând oricare slujbă avută la uzină, neavând plăcerea de a citi un ziar în pauza de masă, când tu, tanti, care te duci săptămânal la biserică ascultându-l pe părinte cum te păpușește zi de zi în genunchi târâș pe pardoseala bisericii sau tu, trăitule cu studii în comunismul închis de dictator în niște principii fixe gen, partidul te vrea tuns roacăre, tu, cum să înțelegi stilul acesta muzical, pe numele lui de scena ROCK-ul?

Și atunci de ce o faci? Nu te-aș întreba dacă ți-ai vedea de treaba ta. De ce ieși pe rețeaua de socializare și hulești tot ce aparține rock-ului? N-ai considerație? N-ai, asta-i clar! Așa cum n-ai educație, respect, cultură.