tabla-aurita-pentru-biserici_4 hqdefault (1)

Citesc pe facebook-ul ăsta toate informațiile utile din lume. Da, mă, ce vă uitați la scrisul meu ca și cum aș glumi? Citesc de la ăl ce postează moaștele între buze pupate și care-l savurează pe Daniel la micul dejun, dar mai ales seara la culcare, până la aia ce își atârna icoana lucioasă pe peretele ei și o trântește pe binecuvântare în fața tuturor cu aroganță cinstită de credincioasă.

Este plin facebook-ul de postări ale unor așa zise ziare, care ne informează creștinește c-or să vină într-un nu știu care sat, într-un nu știu care oraș, moaștele lui John credinciosu’, fratele lui Francisc al 15-lea, cumnat cu Bob de la Ierusalim. Lumea dă buluc la like-uri. Ăia se freacă pe mâini în redacție.

Apoi, continuând să navighez, dau de alta scoasă de ăilalți așa zis ziariști ce nu vor să rămână mai prejos, așa c-o bagă pe informație cum c-or ajunge pe cale divină moaștele coanei Amanda de la muntele Athos, soacra lui Amy bibliotecara, cu mențiunea că pân’ la urmă n-ar fi ale ei, ci ale femeii de serviciu care muncea cu ziua pe la mânăstire. Și iar like-uri grămadă. Și iar strângeri avare de mâini în redacție.

Eu aș propune, dorindu-mi din tot sufletul să fiu printre ăia cinci mii care i-au trimis cereri președintelui pentru a li se permite prezența la negocieri, mulți nebuni avem și noi printre noi, deci, eu aș propune interzicerea oricărei metode de promovare a religiei de prost gust în societatea românească.

Vrei credință peste măsură dorindu-ți sa fii aproape de oameni? Tu, ziaristule formator de religioși pe bandă rulantă, sau tu, biserică, sau tu, altă formă de iubire divină, fă-ți propagandă strict pe canalele media pe care ești tu arondat. Sau fă-ți canal tv, radio, ziare că tot ai păduri în averi, pagini on line sau orice altă formă de promovare, dar strict acolo pe porțiunea ta, încât să nu ne mai provoci icnete instant, nouă, pasionaților de real și palpabil pământesc. Ce-i prea mult, strică!

Zilele trecute mi-am dat seama de esențial, văzând o postare a unei tipe, bă, băieții mei, îndoctrinată până în străfunduri și care, postase pe facebook câteva fraze tehnice din domeniu. Ce mai! Mi-au îmbârligat mintea mai ceva ca limba chineză pe care am încercat să o învăț acum ceva ani. Și nu numai atât. La întrebarea mea de a-mi traduce ce postase, începu să se revolte la mine cu sudalme care mai de care mai creștinești, de-am dat bir cu fugiții încotro departe. Cică așa le învață la biserică, să fie rele, să certe, să muște. Asta cu mușcatul am băgat-o la vrăjeală, iertați-mă!

Ba mai mult, aș propune să se facă o separare a emisiunilor care îndobitocesc populația. Le știți cu toții, nu mai este necesar să vi le enumăr, doar pe măruță, băiat valabil de altfel, l-aș exemplifica pe aici. Susținător discret în spațiul virtual al tinerilor din piețe. De ce oare? Mai că l-aș huidui adânc pentru promovarea și menținerea prostiei la nivel extrem de ridicat în emisiunea lui. După diferențiere, neapărat înființarea posturile de nișă bazate pe scandal, țigăneală, bălăcăreală, oho, domeniul este atât de vast încât să mulțumească toate gusturile fără discriminare. Țin la români, nu vă uitați chiorâș!

Vrei prostie? Vrei can-can demențial care să le savureze telespectatorilor nivelul de inteligență? Vrei jigodism pe bandă rulantă, trivialități ca la ușa cortului? Fă-ți post separat PROtv-ule, cum sunt alea porno de exemplu. Vrei să-l bagi pe leo arătându-l cum îi trage o scatoalcă neveste-sii în prime time? Te rog un canal De rezervat țigănelii. Dorești să-i crești audiența lui capatos aducând-o pe mahalagioaica cutare sau pe star guralivul ăla de comunist tatuat? Eeee, Antena one, trageți canal separat sau bag-o pe la transformare pe Eoforia. Mișto gacică, Eoforia asta!

Și d’aia zic, cam astea două ar fi propunerile mele pentru Johannis și, mai lăsați-o dracu de vrăjeală, her präsident, cu aia frumos spusă, consultatul străzii, că uite, mă băgați în compuneri d’astea de mă iau „intelectualii” la înjurături din cauza dumitale. Eee!