antreprenor-3-638

Îi știți pe chibiți ? Sunt acele persoane care cunosc toate întâmplările posibile, la toate găsind defecte, sunt ăia care au sfaturile la ei pentru orice și oricine și care au impresia că ei au dreptate în orice. Buricul pământului. Prin dex sunt descriși ca persoane care asistă la jocul de cărți al altora, fără să joace ele înșiși.

Eu îi știu mai mult de fotbal, unde spectatori fiind cu semințele de floare soarelui le ei, critică fără milă și echipa adversă și echipa la cere țin. Arbitrul ? Talmeș balmeș la gura lor. Păi dacă eram eu jucător, știți cum făceam driblingul ăla ? Dacă eram antrenor, știți cum îi așezam în teren ? Se aude cel mai des în jurul lor pe stadion. Cunoscători pursânge ai fenomenului.

Îi știți pe oportuniști ? Sunt indivizii ăia care profită de  orice situație în interes propriu, hm, dacă ar fi doar atât, ăia lipsiți de principialitate pentru a-și satisface orientările de orice fel bani să iasă, posturi călduțe sa iasă, sunt acei care adoptă și aplică păreri potrivite momentului. Să lăsăm zisul din cărți la o parte și sa le spunem pe șleau. Curve cu doua fețe.

Zilele astea, le-am simțit din nou prezența urât mirositoare, grosolani observatori ai mișcărilor de masă din București, acolo unde tineri frumoși, unici în puritatea lor, au ieșit la proteste pentru un singur scop. Acela de a cinsti în tăcere memoria acelor nefericiți care au murit acolo, tineri nevinovați care n-au putut fugi de destinul rece. Unde ai fost, Doamne, de ce ai lăsat așa tragedie să se întâmple ? Vorba lui Sterian. Vino Doamne, să vezi ce-a mai rămas din oameni.

Revolta contra sistemului a venit instantaneu, alimentată de neputința lor de a schimba ceva în bine doar plângându-și sufletele, un sistem putred plin de corupție și hoție, dar și această mișcare de indignare purtându-se decent pe străzile capitalei, până când, au apărut ei, chibiții și oportuniștii, hiene fără nume și fără de chip, cunoscători a toate lumești și profitori de drept ai acțiunilor celor buni.

Așa au apărut articole scrise de cine te miri cine cu atacuri mizere la oamenii din stradă, jeguri având în portofoliu ordine directe cu direcție precisă la „ sataniștii” ce cuviincioși își comemorau morții, așa a apărut șcena ce se dorea lider manipulator de zvonuri care mai de care mai alarmiste. Toate cu un scop bine ascuns.  Sau poate doar din prostie. Nimeni nu știe. Doamne, vino Doamne, sa vezi ce a mai rămas din oameni.