images (4)

Meciul care trebuia să se dispute Duminică la Călărași, se va disputa tot Duminică, dar la Constanța. Asta este ! Dacă-l vor televiza, mergem la sala sporturilor din sufragerie, vom plăti bilet o bere nu prea rece că ne doare gâtul, ne vom trage lângă noi o pungă cu floricele și hai, Șania, omoară-i cu goluri pe vasluieni. Mda, Polivalenta n-are autorizație ISU. Ce e corect, e corect și trebuie să și-o ia, asta pentru a preîntâmpina nenorociri de genul celor din Colectiv .

Totuși, am auzit că toți responsabilii ăștia care decid cine poate funcționa și cine nu, au decis zilele astea să tragă ceva controale pe la biserici și catedrale mântuitoare, deoarece, se aude prin lumea specialiștilor în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, că mai toate clădirile astea ar fi bombe cu ceas și că nimic nu-i va putea sta în calea unui foc sănătos de a-și croi drum printre sfinți și chipuri de slujitori pictați. Focul ăsta n-are nici un pic de rușine ? Mă întreb eu retoric. Da’, cum și-ar permite așa ceva ? Se aude vocea unei credincioase aflate aici la urechea mea .

Nu prin orașul nostru. La Constanța au fost controalele. Ba mai mult, am văzut aseară la tv, cum că mai toate lăcașurile de credință oferită oamenilor, spre surpriza generală a celor implicați, au luat amenzi cale bătută mai sănătoase decât banii din cutia milei, dar nu mai mari decât conturile preoților fie-le traiul îmbelșugat pe vecie.

Pe înțelesul tuturor, nimic nu era în regulă, de la sutele lumânări printre materiale sensibile la aprindere, trecând de lipsa stingătoarelor și a oricărui plan de urgență, până la lipsa căilor de fugă, singura ușă fiind închisă cu lacăt și cinci zăvoare. Amenzi grase date bisericilor la Constanța ? Și autoritățile astea nebune ! Da’ cum își permit ? Tocmai în orașul în care sala de sport are autorizație ISU ? Păi noi n-avem nici autorizație la Polivalentă, nici controale la biserici. N-avem nimic.