img

Acum, pe cd-urile astea moderne nu se mai întâmplă ca odată de demult, chestia aia cum se petrecea la casetofoane de obicei, când se bloca caseta în interior de-l repeta pe Freddie într-una, show must, show must, show must. Și îți veneau dracii că te ridica din pat și trebuia să învârți la creion până te lua boala ! Vremuri mișto !

Azi, sunt unii prin spațiul virtual care sunt setați pe o idee de n-o lasă din cap deloc, precum banda mea de casetofon pe vremuri, aia de se bloca în capul de redare într-o învălmășeala de nedescris. Orice ar citi în subiect, nu se lasă, orice ar scrie în articolul ăla, nimic, frate, bandă de casetă. O țin morțiș pe a lor înverșunați, de zici că le-ai furat ceva din casă, ca replica să fie mereu aceeași până te plictisești de ei și le dai delete pe viață.

Cea mai utilizată expresie la ora actuală în on line, indiferent dacă în articolul respectiv este dragostea însăși, iubirea perpetuă sau emoția simțită de tragediile tinerilor noștri, este aia cu al dracu’ Băsescu, jigodia rămasă în eternitatea minții lor blocată în absurd. Încerci să le explici civilizat că, nene, tanti, citiți bine ce scrie în articol, vedeți că acolo este despre frumusețea vieții, despre optimism, despre atitudine pozitivă. Nimic nu se leagă de ei, ți-o trântesc p’aia cu fir-ai al dracu de postac, ce, nu vedem că induci lumea în eroare, ești un securist plătit de Băsescu, ți-ai dracu să fiți sucitori de minți ! Și te lași păgubaș lăsându-i să-și ducă amărăciunea intelectuală printre biții lor lipsă.

Sunt unii înverșunați pe viață și pe dușmanii lor invizibili, încât sunt sigur că și l-ar tatua pe Gîdea pe umărul drept, l-ar pune la închinăciune pe Voiculescu sau ar face un copil cu Badea în șpagat. Iubire supremă.

Am găsit totuși un antidot la benzile astea de casetă din virtualul românesc. Când dau de unul d’ăsta înverșunat de rămâne, săracul, blocat pe o frază și nici aia logică prezentă, dau mileul de pe casetofon, șterg cățelul bibelou de praf, și-mi pun o casetă veche cu Queen. Dacă tot este să dau la creion descurcând banda din capul de redare, s-o fac de plăcere, nu ?