156870-tania-budi

Luați aminte ! Oana n-o să traiască cât lumea ! În primul rând, se ia o pereche de pantofi cu tocuri din alea câteva zeci de centimetri, se încalță frumos cu o aruncătură de privire în oglindă, asta pentru a se vedea dacă piciorul arată feminin încât să bage pe cineva în boală pe stradă, se trag două sacoșe din plastic băgate tactic în poșetă, aia ținută strategic cioc de barză și direcția piață.

Aici, printre țărani producători mai toți cu documentul la cingătoare, se fac zigzaguri tactice cu scopul încălzire fese viitoare ferme, numai degustând cu privirea legume și fructe trecute de perioada pubertății prin țările calde, acum la vremea bătrâneții prezente prin piețele locale. Plimbare ușoară !

Se umplu sacoșele cu de toate, se pregătesc moral susținătorii din cei prezenți și apoi, bagă. Unu, doi, plasele, una într-o mână, una în cealaltă, ridicare pe vârfuri tocurile în aer, tocurile în aer, încordează fesierii încât și leușteanul ce stătea bleg pe tarabă să se resuscitase dintr-o dată. Pasiune.

Apoi, tot cu sacoșele în brațe așa cum îi stă bine unei sportive perfecționiste, se continuă cu fandări stânga-dreapta asemănătoare ritmurilor cha, cha, dar toate pe vârfuri precum o balerină calificată deja în buci tari, după care, într-un final de exercițiu apoteotic, a se telefona soțul pentru preluare  cu mașina de la piață.

Dacă se va primi un răspuns negativ, acesta fiind exact la procedeul de halbere specific bărbaților, se vor lăsa mușchii fesieri relaxați în drumul către casă, într-un final fericit de exercițiu. Pentru că fesierii se întăresc numai la drum lung și recomandări de la Oana. Spor !