61694629Țeapă. Ne-a explodat mintea. Asta-i tragedia. Medicii ar veni cu toți în ambulanțe pregătiți gata să ne salveze creierul împrăștiat pe pagini care mai de care mai atrăgătoare bombastic fantastic. Bine mă, Shaggy ! Dar nu vrem să fim scăpați.

Atenție, atenție ! Va urma o știre care va afecta emoțional cititorii. Titlul face totul într-un articol din mediul on line, dar mai ales, el pot provoca panică printre celulele nervoase ahtiate după bombe atomice extra senzaționale, toate pregătite de detonare în orice moment. Pasionați să fie.

Priviți acolo cum doi neuroni, lipsă la apelul de seară, se ceartă pe peretele celor de la ziarul cutare. Ziar ? Haida bre ! Cloacă, mai degrabă. Ia uite la ei cum își trag și vreo trei scatoalce, ba chiar a intrat în luptă și singurul neuron al administratorului, toți sub privirile admirative ale altor elemente structurale sărace cu duhul.

Scandal, se aude o voce din mulțime. Unde , măh ? Scandal, oameni buni ! Se propagă ecoul printre doritori. Adunați-vă cu toții, ieșiți din case, scoateți tricolorul la geamuri, desfaceți un spumant că șampania-i scumpă, mâncați niște fursecuri că v-ați emancipat, îmbrăcați-vă cu hainele din camera de la stradă, adunarea ! Ce ne mai place scandalul cu de toate !

Cerebelul ne-a fost victimă sigură în acest război continuu neconvențional, război în care gherila breaking news-ului îndopată bine cu muniție  incredibilă, nemaipomenită, impresionantă, uimitoare, a făcut ravagii lipindu-ni-l cu ceafa de perete. Bine că nu-i risipit încă cu totul .

A venit nucleara mizeriei printre noi. Nu-i simțiți încă unda de șoc ?