61746170

Zice-se că-n noaptea asta cu luna plină ascunsă după nori negri lăsând întunericul să-și facă de cap, el umblă stingher pe străzi bătu-l-ar vina și negrele himere. Hăituit de lumea rea el fuge dincolo de neguri, fugărit de maidanezi el se ascunde tupilat pe după colțurile blocurilor gri sau pe unde mi te miri unde, în valuri de ceață deasă sau prin hrube de case vechi.

Am ieșit din casă în papuci punând pe mine tricoul negru cu imprimeu Black Sabath, fără cruci și d’alde d’astea ca să nu-l sperii, am ieșit răvășit de starea lui știind că fuge și iar fuge în dorința lui de a nu da goala lui privire oamenilor. Mi-era mila de el !

L-am găsit într-un final tremurându-i tot corpul cuprins de răcoarea nopții, l-am găsit pe o bancă în parc atârnat în timp cu ochii țintă pe o frunza lipita de asfalt. L-am luat în brațe tandru afectuos, i-am dat o cană cu ceai cald din fructe negre de pădure, l-am bătut pe umeri încurajator și l-am impulsionat să-și facă treaba. La muncă, strigoiule ! E noaptea ta.

noapte neagră cucuvea ce cântă,
strigoi la noi cu păr vâlvoi,
ochi bulbucați din orbită se avântă,
geamuri cu usturoi murdare de noroi.