5-metode-prin-care-poti-manca-sanatos-cu-bani-putini_size1

Ce mai faceți de sărbători ? Ce mai tăiați ? Eu m-am hotărât tot urmărind-o pe tipa aia de la PROtv, siluetă de viespe ea are, siluetă de trântor eu am, deci, m-am hotărât ca anul ăsta să tai porcul de pe listă.

M-am hotărât presat fiind de sfaturile ei, cum că sarmalele umplute cu ceafă de dovlecei și ciupercuțe tocate mărunt și date prin sos de ulei de pin verde, friptura de conopidă suculent rumenită puțin la proțap, plus cârnații făcuți ca la mama lor cu brânză tofu în maț subțire de porumb, ar fi soluția ideală pentru un Crăciun fericit în familie. Cum vă miroase ? Demențial ? Mmmm, v-am făcut poftă cu felurile mele de mâncare, este ?

Carnea de porc nu mai este la modă, am auzit o tipă sofisticată spunându-i altei tipe la fel de prețioase, cum că animăluluțele astea drăgălașe manca-le-ar ea râtul lor drăguț, crescute numai în noroi toată viața lor de amărâte, merită mai mult decât niște cotețe triste în curtea unor țărani nemiloși.

Că porcișorilor, suflețele și ei, off, off, codițele lor încovoiate că simpatice mai sunt, le trebuie cartiere de cotețe noi asfaltate bine luminate, cartiere care să aibă grădinițe pentru ăia mici născuți cu duiumul, spitale unde sa fie eutanasiați ăia prea grași colesterolul cauzându-le moarte după moarte săracii șorici gros, dar și spații de recreere știindu-se că aceste animale nefericite sunt foarte stresate în perioada sărbătorilor de iarnă. Avea și tipa dreptate, nu ? Cine se închină, să-i fie rușine, da ?

Cert este că, după astea două întâmplări evocate vouă mai sus, m-am decis că porcul este un mârlan norocos care nu va face parte din lista mea de cumpărături și nici nu va fi prezent pe masa mea de Crăciun. Hai, la mulți ani, veganilor !