652x450_099923-traditii-de-mos-nicolae

Mos Nicolae e bun cu toți. Noi ne-am dat dracu. Ăștia marii care le vrem pe toate. Moș Nicolae, se aude prin  on-line trimise cererile noastre cu mult timp înainte ca el să-și facă apariția invizibilă, vrem și noi ăștia găliganii ceva în încălțări ca bucurie a sufletelor noastre. Nu mai avem răbdare încă doua săptămâni. Ăștia suntem.

Păi ce, numai ăștia micii să se bucure ?  Copiii cuminți primesc dulciuri și jucării, iar cei răi, nuielușe, e spusă cam cu oftică de adulți atunci când vine vorba de ziua asta atât de speciala pentru cei mici. Poate ar trebui să ne bucurăm doar pentru ei ? Chiar nu știu.

El e un moșulică de comitet și nu ne atenționează c-am întrecut măsura cu cerințele noastre a la Batman Batman, noi uitând că Moș Nicu este ocrotitorul copiilor și doar al lor pe vecie. Nu vrea să ne facă rău, asta-i clar. Ce, n-ar putea ca-n locul nuielușei aduse, să vină cu o bâtă de baseball sau o coadă de lopată și să ni le dea pe cârcă drept cadouri solicitate ?

Scuzați-mă ! Am luat-o razna ? Sau doar mă oftic ?

Of, nu știu cum să zic, ca nu vreau să strig a urlet. Of, măi Moș Nicolae, ce repede îmbătrânești și eu odată cu tine, of pe barba ta albă că tare aș vrea să-mi mai fie copilul mic pentru a-i vedea bucuria din ochi în aceste momente de sărbătoare de-a pururi fericit !

Of, măi Moșule darnic, ce-aș da timpul înapoi ca să-l vad pe-al meu iubit alergându-i piciorușele goale prin casă repezindu-se la ghetuțe cu ochii cârpiți de somn ! Of, măi Moșule ! Îmbătrânești ? Și eu.