descărcare

Explozia turcească ne-a cuprins burțile burdihane dornice de grăsimi ponderale și supra, deasupra cu mult sos de usturoi și maioneză naturală sau nu. Ne dorim să mâncăm atât de adânc și nu ne putem abține de la tăvălugul otoman cu pui rotit învârtit și oaie belită, fripte bine.

Până acum ceva timp încoace, șaorma era simbolul concediului la mare, era pasiunea de a o înfuleca și nimic nu era mai frumos sănătos să mănânci una adevărată de la mama ei lângă aferentul pahar cu bere pe nisipul fierbinte al plajei, făcând uitate mesele de prânz cu meniul lor clasic insipid.

Atracția irezistibilă a modului de preparare și înfășurare s-au pierdut pe chipul tânărului turc meseriaș în mânuit cuțite și lipie dospită la cald, misterul s-a dus uitat și îngropat în valurile mării, enigma simțurilor ascunse și desfătarea gustului au rămas acolo prin adiate vânturi de vară.

Astăzi, mirosul te înfășoară cu plăcere peste tot în oraș, te împresoară gândind că ți se apleacă și doar faptul că poftele și foamea nu se discută, mai ne oprim să ne desfătam cu una mare, cu de toate. Ce-mi mai place șaorma !