Porcul_de_dragobete

Anunț toată lumea interesată că ieri am tăiat porcul, fraților ! Ignatul mi-a adus fericirea pe chip cu ditamai namila de animal. Yeti al magazinelor de profil. Ieri am fost la un cunoscut de-al meu d’aici din oraș, amic pe care îl cunoaște mai toată lumea generozitatea-i fiindu-i de notorietate prin cercul celor care au bani de cheltuit, așadar, ieri am fost să-l găsesc și să-i fac de petrecanie șuncosului.

L-am subjugat pe Ghiță de-am încălecat pe el ca să nu fugă prea tare, i-am înfipt ceva bani în gât ca să nu zbiere să-l audă toți cumpărătorii care erau la acea oră prin preajmă și, l-am belit ( asa se zice în popor ) de i-a ieșit șoriciul pe nas talmeș balmeș. Preț bun am dat pe el. La ofertă.

Maine vin și cu poza, că tare-i la modă să te tragi în obiectiv călare pe animal mort de beat. Nu porcul, v-ați prins deja. Dacă era câinele curții, era plin internetul de reclamații, iar PROtv-ul era în delir. Prefăcuți românii ăștia când vine vorba de burdihan. În fine, ăsta-i alt subiect.

Și cum ziceam, încălecai pe-un căruț d’ăla metalic prin bătătura Kaufland-ului bezmetic fiind după porcul din galantar, pusei ochii pe el pentru că mâna nu era igienic, îi făcui semn domnișoarei vânzătoare șo pe el, după care, ea, hotărâta așa cum îi citeam pe chipu-i angelic, luă cuțitul ăl mai mare ascuțit și harș gâtul porcului.

De fapt, doar tăie din el vreo câteva kilograme pulpă ceva și ceafă altceva, că de, porcul ăsta era stabilit pentru mai multă lume nemâncată ca mine, ca apoi, să mi-l arunce pe cântar hotărât deja în ce mâncăruri să se scalde de Crăciun.

Sunt cam invidios, recunosc ! Sunt pe toți care au tăiat porcul la țară sau pe marginea trotuarului din fața blocului, în primul rând că nu am băut și eu o țuiculița fiartă afară în frig și nici nu am simțit gustul șoriciului din dotarea lui. Oare am pierdut tradiția ?  O dau la mica publicitate, dă-o naibii !

.