vanga

Previziunile anului 2016 în câteva cifre romane, stelare și de care mai vă convine vouă, previziuni destăinuite mie de soare apune și lună răsare, astre bipede colorate în ghiocuri date ghicite înfiorate de corpuri unduite în stele luminate.

Se va face că vom avea noroc cu carul și căruța, steaua aia de acolo din colțul cerului îmi spune asta, vom căra norocul cu camionul și cargoul, se va face că ne vom îmbogăți noi, toți locuitori ai urbei, pentru că sub orașul nostru se va descoperi un filon de cupru îndoit cu aur amestecat de ani tropăiți de popoare migratoare. Șșșșș ! Ecoaqua l-a găsit acum cu săpăturile astea !

Toți de la mic la mare și la munte vom săpa pământul și pe unul și pe altul în căutarea marii comori, vom cobori în adâncurile încălzite pline cu măruntaiele pământului să le folosim la cârnați și caltaboși, vom căuta să murim bogați de nimic vinovați.

Se va face că nimeni nu se va îmbolnăvi de plictiseală bine întreținută și de lene adânc înglodată, vom munci pe rupte și pe ciopârțite în genunchi și coate bine îndatorate, ne vom opinti în silința de a ne merge ostenit de bine spre mai bine acolo unde tindem, spre fericire. Cred în astrele locale ! Voi ?