de-cand-au-plecat-mama-si-tata

Nu mai trageți în mame! Îmi spune una pe la televizor, nici ea neștiind ce a vrut a-i spune prompter-ul, probabil își dorise să detalieze altceva și se pierduse în fraze care mai de care mai pompoase. Da, mama este supremul pe pământ în materie de familie și, mai presus de atât, nu există. Na, c-am dat-o pe cuvinte tehnice de nu mai înțelege nimeni ce am vrut să zic.

A fi mamă este una din cele mai mari responsabilități pe care le are o femeie. Ma-mă! Când te înhami la a avea un copil este grija măreață pe care ți-a dat-o El aici printre muritori. Asa este!, o aud pe una acolo în ultimul rând, a fi mamă este unicitatea vieții, frumusețea ei și împlinirea ta ca femeie. Corect.

Auzi, doamna? Da de răspundere nu zice nimeni nimic? Ce ne mai place să stăm cu cracii în sus fără protecție, ca apoi, să ne plângem pe la televizor cum că avem copii mulți nenumărați, nevinovații de ei, și nu avem cu ce să-i creștem, amărâții de noi! Ce zici?

Sunt mame bune și mame rele? Este clar. Așa ar fi ideal. Să existe numai mame bune. Este un mare rahat, s-o zicem p-aia dreaptă, sunt și mame indiferente, părinți pe care îi doare în cur de copiii lor, mame care nu ar trebui să fie strigate în așa fel, femei care au născut și apoi i-au lăsat uitați printre străini în vâltoarea destinului.

Sunt acele mame cu mai multi copii care uită de câte unul prin cotloanele vieții sau pe unde te miri unde la mii de kilometri distanță, neștiind de el cu zecile de ani. Aici apar oportuniștii. Sunt cei ce vor să fie ajutați chiar de către copilul pe care l-au desconsiderat tot timpul dus, de acel copil căruia i-au întors spatele de-a lungul anilor. Apar cei ce devin dintr-o dată victime ale sistemului trecut, cei care, ajutați de televiziuni lacrimogene, ajung să ne stoarcă lacrimi de milă prin emisiuni numai și numai sentimentale. Noțiunea de mamă pentru mulți copii s-a degradat. Și ei conștientizează asta. Numai noi, nu.