c96b60ac406ab1ae287f5bf0c4c74ccf

Niște nebune și autoritățile italiene, să le moară în mers motorul mașinilor sportive pe care le dețin mandre de ele, să li se ardă pizza în vatră și să le stea Domul în reparații zeci de ani. Să le cadă modelele de pe podium la prima defilare ! Eu țin cu omul de rând, v-ați prins deja !

Cică un nor de smog deasupra orașului Milano i-a determinat pe ăștia ce decid soarta orașului să oprească de la circulație orice autovehicul ce scoate fum pe țeava de eșapament. Păi din atâta lucru se sperie și nesătuii politicieni macaronari ? Vedeți ? Italienii de rând sunt slabi făcuți grămadă unii peste alții și, asta li se trage numai de la faptul că au numai  ketchup  în instalații și nu sânge cum au toți românii.

Slabi social, nu tu o grevă japoneză cu ceva banderole la brațe, nu tu isterie pe rețelele de socializare. Bă, nici măcar o adunare în piața publică unde să se solicite demisia singurului ministru al mediului care a luat această decizie de tot râsul european.

Acum, eu român sadea obișnuit fiind cu tot felul de impostori prin jurul meu, citind știrea despre norul toxic de deasupra lui Milano, imediat m-am gândit ca nu cumva acestă decizie să nu fie o mânărie a principalului partid de opoziție. Sau dacă mafia calabreză, dornică de făcut bani din închirierea bicicletelor ecologice pe perioada interzicerii de la circulație a mașinilor, și-a băgat coada ? Vă dați seama câți bani fac ăia de la transportul în comun ? Și ce liniștiți sunt șoferii autobuzelor ? Sigur primarul are partea lui din șmecherie. Sigur !

Îl ascultam pe Busu cum dirija curenții de aer pe harta Europei și, nu am putut să nu bag seamă că acel nor toxic se va poziționa strategic deasupra Bucureștiului într-un efort al lui de a testa ouăle noului guvern Cioloș în luptă cu natura umană.

Nu-mi fac griji. Noi vom merge în continuare cu mașinile chiar să luăm pâine de la magazinul din colț, ba chiar unii dintre noi se vor da cu stimabila lor proprietate la plimbare prin Cișmigiu fără nicio frică de natură, unii vor merge la relanti printre rafturile de la Carrefour, iar alții deja au semnat petiția aceea pe facebook care solicită, nici mai mult nici mai puțin, decât mărirea salariilor pensionarilor militari.

Pardon, asta ultima n-are nicio legătură, dar dacă tot s-a găsit un motiv de protest, de ce să nu se solicite ? Și cum ziceam, nu-mi fac griji că se va accepta interzicerea circulației în București. Românii nu acceptă nimic fără scandal. Nimic, ce mama dracu !