apa_04973300Am pus-o de-o afacere astăzi și, să nu credeți că mi-a luat timp puțin să deslușesc izul banului făcut ușor. Cu sfințitul a fost mai greu, dar m-am descurcat de minune preoțească învățată doar privind, nu alta.

M-am ascuns sub o mașină de pompieri pe care cu delicatețe se urcase înalt prea uriașul Teo de la Constanța. Asta doar să uneltească de față cu toată presa la aducerea apei normale la alt nivel de puritate sufletească, totul numai pentru liniștea noastră, a tuturor, fie-ne destinele ușoare mâine și în vecii vecilor. Nu așteptați, nu urmează cuvântul de încheiere și gata.

Cică să nu râzi. Mă scuzați că-mi mormăie în barbă ditamai zâmbetul. Gigantul în toate cele să urce asemenea scară dreaptă către cer cu atâta hotărâre vânjoasă, numai și numai pentru a face minunea întruchipată în a toate jumătățile ce vor fi umplute pentru îmbulzirea și împingerea credincioșilor exagerați în valurile mării !?

Aveți grijă ! Eu glumesc, e loc de îngrămădeală și pe pământ. Asa, cum vă spuneam, am reușit să sustrag în vreo zece butoaie apa sfințită și, aș mai fi umplut, dacă nu mă vedea un gealat îmbrăcat în negru care-mi făcu observație cu degetul arătător pus pe obrazul lui gros. Te bagi peste noi ? Îmi reproșă acesta.

Pai și nea Teo ăsta de la Constanța, că tare zgârcit mai este, de avar nu mai zic, ce ? Nu putea și el să sfințească Lacul Siutghiol să o pun și eu de-o îmbogățeală ? Și Techirghiolul  de ce stă degeaba iarna ? Ce avea dacă venea cu fonduri la fericirea mea ? Daaa, ce zic eu aici !? Marea Neagră era și mai bănoasă, nu ?

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/ips-teodosie-s-a-urcat-pe-masinile-pompierilor-pentru-a-sfinti-apa-din-cisterne-cu-o-zi-inainte-de-sfanta-liturghie-de-boboteaza-video-136316.html