464351039-620x330

Dacă n-ați căzut niciodată pe trotuarele patriei, înseamnă ca nu sunteți buni români, ba chiar nici n-aveți ce să mai cautați a ieși din casă dacă vă este teamă de o fandare sau un flic-flac în aer pe pietonalele pline de gheață. Mare grija cu înjurăturile la adresa administrației locale, dar mai ales, atenție la oferirea de lucru doctorilor ortopezi ! Să șomeze ăștia din urmă, dă-i încolo !

Mai zilele trecute, când ieșisem amorțit la o cafă și chiar atunci când să traversez mândru de mine strada, pe trotuarul de vizavi, o tanti tocmai ce lua o trântă sănătoasă pe gheață. Măi, cum să vă detaliez slow motion mișcările ei în luptă dreaptă cu aerul rece ? Că-l bătea, dă-l naibii, dacă în contactul cu trotuarul rece nu i se oprea fundul de durere într-un icnet de toată splendoarea. În fine.

Eu, cu râsul la mine, neputând să mă abțin de măgar ce sunt, dar cu bun simțul la mine ca întotdeauna, dau s-o ajut. Probabil ghinionul impulsionat de gândurile ” de bine ” ale femeii, în același loc cu un minut mai târziu în timp, mă întind cu cracii în sus chiar lângă ea într-o strânsoare plăcută cu gheața.

Sigur auciul meu a fost mai strigat decât al cucoanei, deoarece draga de ea a început să râdă cu gura până la urechi de plonjonul meu, spre deliciul grimasei mele de pe fățău.  Auzi, tanti, păi e frumos ? Îmi venea s-o întreb printre  chinurile mele de a mă ridica.

D’aia  zic, mare grija la alunecări de z luate câte x, fiindcă până la primăvară vă mănâncă gheața. Și normal, administrația locală. Cum ziceam.