calendar_mare_targoviste_2016___tipar_redus_copy_21477400

L-am văzut plângând de multe ori pe nea Cornel, vecinul meu, cel care ne confisca mingea ori de câte ori o dădeam, de năzdrăvani copii, în curtea lui plina de șase caiși frumoși. Ne înjura în draci, moșul. Nu știam de ce stă pe banca de lemn din fața casei mai mereu cu capul între mâini cu ochii înlăcrimați a durere tristă. Eram dracii goi. Ptiu !

Mai târziu, am aflat de la alt vecin că nea Cornel avea nervi pe ăia înalți preasfințiți mai marii bisericii ortodoxe peste români, pentru că nu-i băgaseră și lui numele în calendar.  Acesta din poză pe care îl slăvim zi de zi și noapte de noapte, ca și cum, în loc de rațiune, el ne-ar fi ghidul în viață ca un gps modern printre destine.

Eee, în cinstea bătrânului meu vecin care s-a dus la aștri acum ceva timp, o să fiu inițiatorul unui nou curent pe care sper să-l voteze toată lumea. Nu ăl curent bisericesc, că doar acesta este împământenit la noi și o să mai fie zece ani lumină de acum încolo. Să-mi fie iertată necuviința !

O să le trimit celor din guvern un mail, prin care o să propun spre aprobare cererea mea și rugămintea de a introduce în calendarul ortodox toate numele românilor fără discriminare că ăla ar fi catolic, slav sau nu știu ce origine. Prin asta sper din tot sufletul ca toată lumea să-mi mulțumească spășită și îngenunchiată întru credință și evlavie. Să fiți împăcați !

Propun ca al nostru calendar ortodox să ne devină orarul nostru zilnic, pentru a ne ghida spiritualitatea în munca de zi cu zi, pentru a ne rezolva atribuțiile de serviciu în spirit de echipă cu gândul numai la crucea neagră din calendar și în special la crucea roșie pentru toți sfinții prezenți obligatoriu, să tragem la cafeaua de dimineață binecunoscuta „să fie primită și asta”, iar la culcare aia frumoasă  cu „noaptea binecuvântată”. Idealul în viață.

Aaa, să nu uităm să-l promovam în școli pentru copiii care n-au de învățat altceva. Dă-o la naibii, sfinte iartă-mă, de educație sexuală, la groapa de gunoi cu educația civică sau pas în școală al orelor de prim ajutor. Să-l lipim pe tablă la vedere.

Nu înțelegeți greșit, sunt întru totul de acord pentru zilele mari de sărbătoare, dar, propun, pentru că unele persoane sunt total dezavantajate din lipsă de cvorum, ca tuturor numelor să le acordam zilnic, pe rând bineînțeles, atenția cuvenită. De ce Cornel și alte nume să fie uitate de-a pururi și să nu fie sărbătorite niciodată ? Ăăă ? Așa că, vreau calendarul ortodox cap de afiș în inimile și-n legile noastre. Aleluia, nicio zi fără un nume sfânt !