obama_featured

Dacă vrei să citești ceva comic într-o zi, lăsând la o parte dramatismul care macină această țară asiatică, dincolo de știrile care ne ajung nouă la cunoștință sub diverse forme despre marile realizări ale conducătorului lor iubit, nu trebuie să sari un articol despre Coreea de Nord.

Ei întotdeauna se pregătesc de război ca și când este ultima lor zi trăită pe acest pământ. Liderii lor amenință oră de oră tot ce este american, posturile lor TV, având câte un crainic din acela de vorbește răstit militărește, se dau în spectacol mai mult ca bufonii de la circ, ca într-o încheiere a zilei, totul să se liniștească peste zona demilitarizată cât și în cancelaria marelui stăpân cu freză modernă. Freză șmecherită d’aia rasă în laterale și nu coreeană gen pozele vechi de prin frizeriile noastre de pe vremuri.

La noi a fost relaxare maximă pe timpul lui Ceaușescu, chiar concediu de odihnă pe lângă traiul în societatea nord coreeană și, totuși, știm cu toții de mai marii partidului comunist care trăiau în luxul dezmățului culinar și nu numai. În comparație cu noi, ăștia mai pământeni, care o duceam bine orientându-ne fiecare ca un clan mai mare organizat în a ne descurca de mâncarea mult necesară existenței de zi cu zi, nomenclaturiștilor le era chiar bine spre foarte bine. Totul era să fii fățarnic.

Și atunci, imposibil să nu te întrebi dacă nu cumva Kim Jong,  atunci când se duce la culcare cu ură imensă contra Americii în suflet, nu–și deschide nerăbdător iPhon-ul lui făcut pe comandă tot în America, asta pentru a intra incognito pe rețeaua de socializare cu amici din lumea întreagă sub pseudonimul de Gigolo Americano. Sau că nu se uită la un meci de baschet american, mâncând pop corn și sorbind tacticos dintr-o sticlă de Johnny Walker.

Citind declarațiile belicoase ale acestui lider politic, maniac pe lumină până-n vârful degetelor de la picioare, imposibil să nu-i observi printre rânduri  diferitele-i fețe, în care prefăcătoria sau ipocrizia sunt la loc de cinste printre bolurile tradiționale cu orez.

Ca tot îi urăște pe americani !