4349

Ferea, cu accent pe primul e ! Într-un ziar cu sirene moarte prin redacție, se lasă greu cu tras pe nas și prosteală pe față a cititorilor. Se aude prin târg, că ziariștii făcuți la apelul bocancilor prin mocirla societății, ar deveni ofensivi mâncători de rahat prin online-ul românesc, numai după ce le-a tras-o un mare negru la ultimile ședințe de redacție.  Cică orice publicație care se respectă în mințit fraierii pe facebook are ca impulsiometru un negru dotat.

Așa devin mincinoșii rupți în cur și buni de gură ! Pricepuți, tăticu, din moment ce fițuica celebră în falseturi este poziționată bine spre foarte bine într-un insalubru coteț de porci, de unde poate prosti fără regrete atâta lume inofensiv tristă păcat de umbra pământului făcută.

Adică, când simți unul mai prost ca tine dincolo în virtual, tu, jurnalistule, profiți așa de naivitatea lui fără niciun pic de regret ? Și asta în văzul lumii fără frică de Ăl de sus, numai și numai pentru a plăti salariile angajaților tăi ? Păi cam așa ceva, ne recunoaște senil, pardon, senin, unul bătut în devlă ca fiind coordonator online al publicației mi-e și jenă s-o numesc.

Unde mama naibii ți s-au dus prințipiile, alea zece considerate baza unui jurnalism de calitate ? Fii corect, caca maca ! Evită să fii părtinitor, vax albina ! Prezintă mai multe puncte de vedere sau perspective, ne-am dat dracu ! Caută adevarul, aoleo mă doare capul ! Și mă doare rău găsind pe google doar câteva patru aparținătoare conduitei ce ar trebui să-l ghideze în meserie pe acest păcălici al presei scrise, care dă lecții de supraviețuire pe seama unor săraci cu duhul, principali susținători ai cititului fără a gândi. E mulți și proști, de ce să nu recunoaștem ?

Coordonatorul online explică într-un editorial materialele de tip „sirena descoperită în Egipt”, unde admite goana după like-uri cu orice preț: Un rău necesar de care nu putem scăpa acum, pentru că pur și simplu așa funcționează acum piața. Din moment ce sute de mii de oameni îl accesează zilnic și ne ajută să plătim salarii, este foarte important pentru noi să oferim zilnic acest divertisment ( minciună, aș adăuga eu, prosteală, aș continua tot eu, înfuriatul. pentru cuvântul „divertisment”, doar l-aș da afară din presă, nimic mai mult )

Are și omul dreptate la fund și la urma urmei, fundul lui că tare este bătătorit vinovatul, are dreptate gândind că nu este prost ăla care oferă falseturile pe bandă rulantă, ci doar ăla care acceptă așa ceva fără a-și pune niciun semn de întrebare în legătură cu veridicitatea informației.

Ăia sunt comedianți. Ăia care mai și comentează interesant închinându-se a doamne ferește și aminul de pe urmă, minunați fiind că așa arătare de sirenă moartă a putut răsări pe plajă chiar în momentul când soarele apunea discret. Ca vârcolacii, își scuipară în sân speriați de ce li s-ar putea întâmpla dacă vreunul ar face bau pe pagina lor de facebook. Evazioniști ai minții.

Judecând drept și luând în considerare ultimile rânduri ale coordonatorului minune eveniment al zilei ce este el, parcă mi-a trecut prin cerebel un gând în a-i da crezare pe un deget acestuia. El ne spune mândru de strategia aleasă, c-ar avea pentru ăi cititori care nu pun botul la prostiile gen sirenă moartă și monstru marin surprinși jucând șah pe o plajă în Egipt, ceva mai special, unde iq-ul se dă gratis la oferta ziarului.

Pentru acest public, care îşi doreşte mai mult jurnalism şi mai puţin spectacol ( pură înșelătorie ) am decis să încercăm proiectul Premium pe bani . S-a născut din nevoia de a încerca să oferim un produs diferit pentru cititorii din mediul electronic care constant, de ani de zile, ne-au cerut în mesajele lor un site mai curat, cu subiecte mai bune şi texte de calitate.

Bă, până la urmă nu-i fraier băiatul. Vrea să câștige și la emotivi slabi de îngeri și de la barosani cu mintea. Succesuri, ce să zic ?