images (2)Plimbându-mă ieri vorba vine, doar treburile ce mă zoreau prin oraș a mișcare cu inima la gât pentru rezolvarea lor, m-am nimerit în lateralul unor două tinere tipe ce se purtau libere într-o discuție. Căutau pe cineva, am dedus ciulindu-mi urechile a wolverine de curios. Să nu mai zică nimeni că doar babele sunt indiscrete. Iată-mă în carne și oase, mai mult în imaginația fiecăruia dintre voi. Cum ziceam.

Printre alte baliverne de nebăgat în seamă pentru a vi le evoca vouă ( moamă ! ) am mirosit cu timpanul ceva ca o întrebare fin mirată ce suna interesant de aspectuos pentru plăcerea de a-mi zâmbi în barbă. Auzi, dragă ! Zise aia mai isteață după vorbă, după port. Dacă mergem în parc acum, pe cine crezi ca o să găsim acolo ? Pe Pulea ? Își duse întrebarea profundă până la capătul neuronului tot aceeași scumpete mică.

Măi, credeți-mă ! Imediat mi-am încetinit mersul lin prefăcându-mă că admir un soare zgârcit pe cerul albastru, dar numai cu gândul la a afla neapărat cine este personajul de care erau atât de interesate fetele. O ciuleam pe ureche în continuare, bandit mic ce sunt !

Păi da, voiam să aflu neapărat cine naiba e Pulea ăsta ? O fi fratele lui Moș Crăciun, o fi Moș Nicolae când avea pojar, o fi renul în persoană ? Nu, c-au trecut sărbătorile, am gândit imediat, inspirat belindu-mi ochii la tragerea tip cârlig, degetul unei fete agățându-l de gaica leoparzilor ce se lăsaseră în jos dezvelindu-i dantela. Poate o fi dicționarul limbii române retipărit în formă modernă sub numele ăsta miștocăresc mai aproape de codul adolescentin ? Sau poate o fi noul idol al fetelor, de umblă atât de mult în limbă după el ? Nu cred. Aflam din ziare dacă ne vizita cineva cunoscut, eu fiind la curent asiduu cu știrile mondene, fie-mi interesul mai mare și mai mare pentru acest gen interesant de informații. Doar citesc zilnic ziarele de sport. O fi apărut în emisiune la Măruță ? La Capatos ?

În fine. Poate mă ajută cineva. Pulea, cine o fi personajul și de ce îl căutau fetele cu așa patos ? Le-am lăsat pe tipe în interesanta lor discuție despre modul în care își vor pierde timpul prețuit, numai cu interesante subiecte despre recreere. Ce liniștite era în gândirea lor liberă de inhibiții ! Bravo lor ! Pe când eu, eu m-am pierdut imediat în aglomerația grijilor apăsătoare, frate de cruce fiindu-mi stresul neiertător prins neinspirat în vâltoarea dezbaterilor despre esența vieții, cea cuprinsă ireversibil între alte rahaturi ce îmi vor face zilele mai apăsătoare. Deci, cine e Pulea ?