Old+woman+smoking+cigar+2C+Havana+2C+Cuba_29812Trezită bezmetică dis de dimineață în cămașa de noapte brodată în firicel de in prețios, țața Mița își căută gumarii uscat noroiți cu ochii aproape închiși. Ieși pe prispa casei gândind cu voce tare la cum ar trebui să-și rezolve cât mai repede treburile gospodărești, ca apoi, să-și poată face de cap ca fetele. Doar o viață are !

Mai întâi, o să dau repede de mâncare tărâțe împrăștiate din mână celor câteva orătănii crescute prin munculița mea. O să mătur repede și bătătura. Să fiu împăcată, maică ! Ca imediat, să fac puțină ordine prin fotografiile sepia ce le am în cutia lăsata moștenire de la bâtu. Odată treburile rezolvate, toată ziulica voi fi liberă.

Am aranjat de aseară cu vecinele de pe uliță, niște sclifosite învățate de domnul Primar la prostii. Cică să mergem la piscina olimpică cu apa lină umplută. Să ne bronzam în budigăi pe șezlongurile din paie și să ronțăim niște cânepă între măsele puse de curând. Dezmăț. Primarul și popa ne-au ținut ședință săptămâna trecută. Erau nervoși pe faptul că toate gâștele și rațele satului, în loc să se ducă la baltă, stau toată ziua în bazin murdărindu-l.

Ne-au pus să semnăm în catastiful primăriei, ca un abonament săptămânal cu direcție spre nou construita sală de sport. Îmi place ! O să participăm la cursuri de dansuri d’alea cu chicioarele pe sus, însoțite grațios de sfaturile verișorului lui Mihai Petre, manca-l-ar Mița pe el de frumos. O dată pe lună, vom participa și la crosul tinereții veșnice, organizat splendid pe pista de atletism ce înconjoară satul.

Suntem silite, ca-n fiece seară la crepuscul, să ne plimbam prin noul parc tematic braț la braț cu moșul din dotare, iar cele ce nu au, să se plimbe cu bicicleta sau căruțul de butelii. De asemenea, Sâmbăta și Duminica la sărbătoare, ne-am obligat, ca imediat ce ieșim de la biserică, să ne ducem la învățat de internete și limbi engleze pe alea de se numesc calculatoare.

Avem primar bun, bată-l vina ! Știe să atragă bani europeni. Totuși ! Vorbesc acilea să nu ma audă nimerica ! Noroiul în sat este cât casa, pentru că nu avem trotuare. Canalizarea s-a băgat fără țevi de scurgere. Orbecăim noaptea pe ulițe, pentru că nu avem lumină. Școala din sat stă să cadă pe elevi și pe biata învățătoare, iar locurile în cimitirul bătrânesc ni le-au băgat la taxare. Cică, mai are părințelul câteva rate la Mercedesul său. Gud bois, hai, la treabă și apoi la distracție ! O viață am, ce boali !