imagini_de_dragoste_2Și cum și-ar dori una lume dragostea perfectă. Și cum se scrie despre ea în cărți sentimentalo plângăcioase, de ți-e mai mare mila de ele, măi fetelor, măi ! Păi dacă voi spuneți că nu există bărbatul perfect când el este roiuri în jurul vostru, cum ați vrea voi să existe dragostea perfectă, când n-ai cu ce ?!  Și nici n-ai cu cine!

Dragostea aia stas pe care v-ați dori-o, e fugită de mult cu un prinț pe cal alb, de d’aia el nu mai apare în realitate, ci doar în vise și numai stelare. Dragostea a fost răpită din camera ei albă cu oglinzi nenumărate, numai decât și după ce i s-a cântat în prealabil sub balcon eleganta serenadă din mandolina ținută la subsuoară de el, frumosul frumoșilor, trasul prin inel, prințul numai cu chip de înger pe care toate și l-ar dori. Acum fie vorba între noi, nimeni nu știe cum arata îngerii !

Și cum spuneam, acum dragostea perfectă este ținută colo sus de nici dracul nu știe unde, ba chiar și el, negrul împielițat, o caută ca disperatul unde aici, uite dincolo. Dragostea perfectă este zăvorâtă în cușca sentimentelor oferite în zadarul iubirii pierdute, a nopților nedormite și a suspinelor declarate pernei în lacrimi de durere. Doar câteodată, în noapte, se aude mirajul șoaptelor pierdute în întuneric. Suunt morgana, suuunt departe ! D’aia zic, n-o mai căutați !