scuar-strada-bucuresti-1440x564_cPână mai azi, îi vânam verbal în și pe barba mea pe mai toți țăranii care treceau pe de-a dreptul strada București în zona cuprinsă intre 5 Călărași și zona Orizont. Pe ăi mai toți pietoni cu șoriciul gros, cărora le este molto lenea importantă să treacă pe mai încolo câțiva metri trecerea de pietoni în raza vizuală fiindu-le.

Sunt mulți cetățeni care nu dau două parale pe faptul că pe acolo nu se trece, nu atât din cauza restricțiilor impuse de autorități, ci mai mult din cauza lipsei atât de invocatei civilizații care le lipsește cu desăvârșire. Adică, ești pe o parte a străzii și-ți dorești ca timpul să nu-ți bată la ușă cu graba stresului la chiloți ? Ba chiar n-ai chef să te deplasezi până la trecerea de pietoni, trezitul cu fața la cearceaf făcându-ți nesimțirea mare ? Să o iei pe de-a dreptul fără nicio remușcare cu un bun primitivism pe care îl deții din născare ? Nimic mai simplu. Ieși și protestează cum face atâta lume.

Acum fie vorba intre noi, zgârcită primărie avem ! Să facă trecerile de pietoni din kilometru în mia de metri ? Se poate ? Pe scuarul ce desparte în două strada București au loc zilnic demonstrații care mai de care mai pertinente în folosul comunității fiind cerințele lor. Păi, mai ieri au demonstrat yoghinii localității. Cică îl vor doar pentru ei și a lor relaxare zilnică, dar fără liniștea munților și tacitul văilor în programul zilnic cuprins. Acum vreo trei zile, și-au cerut locul numai pentru ei să fie, cei ce vor să se plimbe desculți și nu prin parc, acolo unde acalmia locului este prea enervantă și tihna este o adevărată bătaie de joc. Parcă mai ieri, i-am zărit la proteste pe adepții filmului Războiul Stelelor, cerința fiindu-le ca acest scuar să devina parte marcantă a confederației independente din galaxie.

Da, cum ziceam, până azi eram foarte virulent la adresa celor care urăsc cu frenezie trecerile de pietoni. Da, adevarat ! Pentru că azi, din cauza unei drăguțe casiere de la Profi care mi-a spus, numai în momentul în care am pus produsele pe tejghea, că POS-urile lor nu funcționează, azi, am devenit dintr-o dată și mai vehement. Și cum lumea aștepta belită în spatele meu înjurându-l asiduu pe unul care nu deținea la el bani cash, am tăiat-o val vârtej vântul de Bărăgan bătându-mi pe la urechi, direct pe de-a dreptul scuarului cu direcția bancomatul aflat vizavi de magazin, uitând că mai încolo, la cinci metri de mine, mă aștepta trecerea de pietoni ca s-o trec.

Și cum prostia omului face neam bun cu ghinionul, când mai aveam doi trei pași să-l trec pe despărțitorul străzii, hop, poliția. Degeaba m-am prefăcut că mi s-a dezlegat dintr-o dată șiretul de la ghete, degeaba am privit stelele fluierând indiferent a nepăsare, degeaba. Mașina poliției oprise chiar în dreptul meu, în timp ce doi simpatici caschetari mă priveau insistenți, mai să mă facă să ma înfund până la gât de rușine în pământul pustiit de iarnă.

Nu vă este jenă, domnule ? Mă repezi unul mai îndrăznesc de fire. Știți că v-am putea amenda ? Continuă același, în timp ce murmurul meu din buze a ceva neinteligibil mă scuzați, nu se va mai repeta, era lăsat în urma fugii mele sănătoase direct spre trecerea de pietoni atât de salvatoare. I-am privit cu a mea coadă a ochilor cum mă urmăreau în a fi corect în cele din urmă, ca imediat să mă înfund cu totul în bancomatul atât de salvator. La naiba ! La întoarcere, tot în ritm alert, am trecut civilizat așa cum îi stă bine unui locuitor al Călărașiului, pe mult repulsiva trecere de pietoni pe care o urâm cu toții atât de mult. D-aia zic, de azi am draci și mai mulți pe ăia care trec nestingheriți scuarul în zona cuprinsă între 5 Călărași și Orizont. Păââi, capra lor ?

Să mă scuze lumea, mai zic două vorbe și gata. În curând se va moderniza acea bucată de verdeață, cam asa ceva ca-n poza de prezentare. Nu este rău, dar se zice că necivilizaților le place modernismul într-atât de mult, încât cărările pe scuar vor fi mai ceva ca-n parcul central cu vedere la Borcea. Vom trăi și vom vedea. Zi cu spor !

Foto soridapress.ro