cocosCum o fi ? Cum o fi să fii trântor printre mii de albine cu dulcegării și miere infinită, să le înțepi când ai chef ascultați comanda la mine, fetelor, să stai cu țepul în sus cât e ziua de lungă și să mai dai șah la regină când vrea mușchiul tău ? Să bâzâi cât te țin puterile prin stup, să stai la televizor cu orele și să ai mai tot timpul o servitoare la piciorușe, să nu auzi cum te cheamă la muncă mai toate lucrătoarele și să le dai flit cât este ziua de lungă. Cum o fi ?

Cum o fi să fii cocoș prin toată bătătura călcând țanțoș printre fraiere de găini apetisant de grase, ca apoi, să le auzi cotcodăcind de gelozie că nu le-ai băgat pe unele în seamă ? La rând, fetelor, le-ai spune ținând punguța cu doi bani în cioc. Să stai rezemat de gard cu trabucul în gură, privind cururi copănoase ce-ți trec prin fața ochilor făcându-ți pintenii să râcâie pământul. Să fii stăpânul curții solicitând tot timpul iubire, așteptând ca una mai nevinovată să se împiedice de un găinaț uscat. Cum o fi ?

Cum o fi să fii taurul satului, mândru nevoie mare mirosind ca Ferdinand macii roșii de iubire, ca apoi, când fetele dornice de văcăreală să te solicite pentru animalul din tine, tu să-ți iei la purtător iubirea profundă mergând mândru pe ulițe ? Să calci apăsat printre fraiere de vaci ce te cheamă mugind câmpul la o tăvăleală pasională prin iarba verde de acasă, să-ți scoți la interval pieptul plin de atitudine romantică, și s-o dai tare cu ale tale picioare musculoase din spate împingând țărâna. Cum o fi ?

Asta e, noi astealalte animale, amărâte rău !

taur-sansanews.ro_bondar