petrecere-traditionala-8-martieCum se distrează femeile la petrecerea de 8 Martie ? Impropriu spus, clar, pentru că nebunia a început de anul trecut deja, cu așa naturalețe își programează femeile următoarea petrecere. Și la anul unde mergem ? O mai auzi pe câte una satisfăcută, ah, ah, de reușita distracției lăsată cu beție în limita bunului gust și cu dănțuială în nebunie pură. Acum, iertați-mă, mai deviez și eu. Impropriu spus 8 Martie, pentru că distracția a început cam de Joi, recunosc cu mâna pe stima și mândria mea pentru femei.

Coboram ieri în parcul însoțit de soare, ce faci gagiule, pe unde ai mai umblat ?, îl întrebă verdele pe galbenul zgârcit la vedere, mai zilele trecute alergat de nori pe cer într-un haos total al anotimpurilor, când deodată, prin zona centru, aglomerație mare de gătite care mai de care mai aranjată conform normelor în vigoare de calitate ale frumuseții.

Eram cu soția, bineînțeles, altfel mă opream să le admir dichisenia pământului ce erau, pe mai toate la rând să le expun, drepți, mâna pe vipușca rochiilor proaspăt desenate de liniile sexi feminine, tocurile de cinșpe în tropăit cadențat, pe loc, pe loc , capul frumos chipuit în saloanele de înfrumusețare la dreapta cu onor înainte spre distracție. Am început să râd atunci când am auzit glasul unui cântăreț celebru pasionat de hore și sârbe ținute cu zecile de minute în ritm, care le zicea cu pasiune spre satisfacția chiotelor nebune ce se auzeau din incinta unui restaurant.

Măi, ce mama naibii este destrăbălarea aia ?, am gândit cu voce tare. Păi, este frumos ?  Vă spun sincer că nu m-am putut abține să-mi vad de drumul meu bine relaxat într-o zi de Duminică plăcuta sufletului meu și, cu toată opoziția soției mele care mă apostrofa lăsată în spate cu așteptarea companion, am făcut un pit-stop in pragul unei uși de restaurant cu ochii beliți înăuntrul lui. Și acolo, ce să-mi vadă ochii ? Văleleu !

Vreo câteva dansatoare îl încălecaseră pe cântăcios mai să rămână ăla fără oxigen în dotare, săracul, alte câteva zeci erau ca-n cercurile misa una după alta băgând-o pe sârbă cu toate flecurile încălțărilor puse la dispoziție dansului, iar altele, suite pe scaune într-un echilibru precar, încercau să găsească cu insistență fundul paharelor prin lichidul gălbui, demidulce să fi fost.

M-am retras rapid căutându-mi rușinea pe jos de pe undeva, că doar ce-mi reclamase respectiva de niște priviri răutăcioase de feminine ce erau pe mine mai să mă mănânce ca desert. Ca imediat să-mi iau invidia la purtător, ce fugise a naibii pe afară țipând în gura mare că femeile chiar știu să se distreze singure, în timp ce bărbații la petreceri se îmbată muci și cântă prinși de gât pușca și cureaua lată ce bărbat eram odată, și m-am prezentat în fața consoartei mele cu al meu cap în pământ cerându-mi iertare spășit. Nu este de râs ! Femeile chiar știu să se distreze ! Bravo lor !