2lgAleluia iubitori ! Waw ! Călărașiul nostru iubit este pe cale să depășească Iașiul în topul celor mai credincioase orașe din țară și de peste hotare, mări, țări și căi lactee. Impresionant cum reușim noi de fiecare dată să ne ridicăm la nivelul solicitat vehement de biserică, cum ne place să pupăm cu buzele țuguiate alea toate  ( brrr ! ) pline de bacterii credincioase numai cu sănătate vor fi, maică, să mângâiem delicat vechituri aducătoare de, cică, liniște sufletească.  Da, o mare privită, o plimbare prin parc sau un vârf de munte, ar fi depășite la capitolul liniște sufletească.

Am sunat mai ieri alaltăieri pe cineva apropiat mie, nu zic pe anume cine, pentru că mi-e rușine și mă ceartă lumea primprejur, așșșa…am sunat și mi-a răspuns într-un târziu gâfâind a oboseală cruntă, ba că mi-a dat și papucii repede, pentru că nu mai putea să facă față atâtor neb…. pardon, atâtor suferinzi de suflete pierdute ce se înghesuiau asiduu la rândurile grămadă, grămadă. Nu știu dacă s-a salvat sau dacă a murit pe baricade, dar știu sigur c-a dus lupte grele corp la corp și la baionetă, împingeri și transpirație din greu.

Păi, dacă ar fi să mă iau după numărul moaștelor de mai jos, parcă m-aș întreba retoric dacă acei lingă… ce mama naibii am de nu mă pot abține ?, dacă acești superstițioși ai sorții au avut timp să le ia pe toate la rând sau au mai sărit câte una ce nu cădea bine la denumire. Și eu aș fi făcut la fel să moară Ciprian, sau aș fi dat-o pe Mironosița aia cât colo de figurantă ce e ! Pe Magdalena, nu, că-i mușcată de piept și n-a spus drept, pe Pantelimonul petrece l-aș fi cântat în urechi cu BUF Mafia, pe cei la la Kiev, pentru că nu sunt români, naționalismul din mine făcând ravagii printre aleși, nu i-aș fi băgat în seamă deloc, harașo ?, iar pe cei necunoscuți, necunoscuți, să rămână în pustietate în veacul vecilor amino, amino !

Ca lumea să-și facă o idee cam pe unde suntem și la ce capacitate de a vedea lumea extraterestru am ajuns, pun în pagină cu o deosebită plăcere moaștele care au fost prezente în orașul nostru deosebit. Calde, băieții, caaaaaaalde !

-Sfânta Mironosiţă Maria Magdalena
-Sfântul Mare Mucenic Pantelimon
-Sfântul Axentie
-Sfântul Lazăr înviat de Mântuitorul
-Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur
-Sfântul Vasile cel Mare
-Sfântul Ierarh Luca din Crimeea
-Sfinţii Prunci din Bethleem
-Sfântul Cuvios Iona de la Kiev
-Sfântul Cuvios Teodosii Veliki
-Sfântul Ierarh Mucenic Makarii de la Kiev
-Sfânta Muceniţă Varvara
-Sfântul Ioan Botezătorul
-Sfinţii Mucenici necunoscuţi de la Adamclisi
-Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă
-Sfinţii Mucenici din Bethleem ucişi de Horoziu (anul 614)
-Sfântul Ciprian
-Sfântul Necunoscut de la Silistra

Auziți ! Dar ăștia au uitat de moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul ? Întreabă cineva lângă mine.