ancheta

Azi noapte, în somn, mi s-au sinucis unul câte unul toți neuronii. S-au împușcat. Spun asta, deoarece m-am uitat la Netty cu ultimul neuron în viață, care, rănit grav de vine acum SMURD-ul să mi-l ia, s-a pus să asculte horoscopul în dimineața asta. Ah, Netty nebunatico! Ce ai văzut tu pe cer azi noapte, de nu înțeleg nimic din ceea ce spui?

Și eu m-am uitat noaptea ce tocmai a trecut pe negrul infinitului, dar n-am văzut nimic retrograd și nici măcar vreo zonă circulară a sferei cerești în care se află cele douăsprezece constelații. Ba mai mult, zona bolții cerești de care vorbești, care se întinde de o parte și de alta a eclipticii străbătută de Soare în decursul unui an, era plecată la club pentru a se distra și ea un pic. Ce zici? Ai dreptate! Aspectul astrologic dominant al zilei este sextilul Lună-Neptun, care predispune la visare cu ochii deschiși și aduce în prim-plan romantismul și idealismul. Da, chiar mi se întâmplă în momentul de față!

E greu dimineața și pentru călătorii ăștia stelari, negură, umezeală de li se udă vederea, așezarea perucii de li se acoperă gândirea, vibrația zilei care nu îi lasă să raționeze, ce mai, foarte dificil în găsirea unei astre pentru fiecare zodie în parte. Nu mă uitam, să știți, dar m-a prins televizorul într-o amorțeală ca după trezire pe scaunul din bucătărie, când tocmai ce căutam cu mâinile est și vest într-o întindere stelară. Am dat eu din cap de la răsărit până la apus, am sărit într-un picior, când pe unul, când pe altul, să nu-mi fi rămas apă în urechi, dar nu, mi-am dat seama într-un final de moartea neuronilor mei, într-un the end tragic împușcați prin șanțurile creierului de mâna lor. Azi noapte, în somn, s-a întâmplat nenorocirea!