mediciirezidenti-1441300216

Când m-am apucat să debitez alte scurgeri de intelect precar pe pagina laptopului meu dătător de sfaturi despre ce să pun în text și ce nu, acum, tocmai ce au sosit la noi în oraș zece medici doritori să se angajeze în mult hulitul nostru spital. Daaa, ce zic eu aici zece? Sunt nebun!? O duzină, fraților, în frunte cu a mai căutată pepită din domeniul medicinei clasice, mult râvnitul doctor cu specialitate pe Terapie-Anestezie, din cauza căruia, nesuferiții ăia de la Ministerul Sănătății ne-au declasificat scumpătatea noastră locală. Bună treabă au făcut, dă-i la naiba de arlechini!

Oamenii ăștia, doctori cu sensibilitate, tăticu! Când au auzit ei de Călărași și a lui penurie de medici ce-și face de cap prin marginea țării, unde laptele curge pe Dunăre, iar mierea găsindu-și aici locurile natale, păi n-ar lăsa ei salariile de mii de euro de prin Anglia rece și neprimitoare? Sau n-ar lăsa ei spitalele alea particulare plătite cu giganticele salarii nevinovate? Ar lăsa, vă spun eu cinstit! Pentru c-am auzit pe surse.

Pentru a stabili de comun acord relocarea lor pe tărâmurile Bărăganului de sud întru salvarea de la pierzanie a spitalului din Călărași, doctorii s-au strâns pe facebook într-o reuniune de urgență. Cât dați, pentru a vă salva orașul? Aaa? Am întrebat așaaa, în glumă! Venim moca fără niciun ban!, au comunicat printr-un mail adresat Consiliului Județean, și implicit managerului atât de hulit de șeful partidului specializat pe conducere tip cumetrie cuminte.

Mai știți? Cum s-au ridicat spume locale cu alocuțiuni ținute la pupitrul îmbrăcat în catifea roșie, care ne-au spus clar, fără artificii, că declasificarea a venit din cauza unor domni incompetenți ce nu și-au făcut datoria de manageri, dar care, încasează lunar 200 de catraliaone de lei? Cum sătui fiind de managerul ăsta privat, s-ar fi propus înființarea unui comitet de partid bazat din membri respectabili ai societății multilateral dezvoltate, și nu furate cum am fost învățați, care sa conducă unitatea spitalicească pe drumul dezvoltării socialiste și propășirii acestuia spre înalte culmi de sănătate? Eee, acum n-or să mai aibă ce să zică cu atâția doctori angajați!

Noroc că, mai citim și noi una alta prin ziare cu luați d’aci, pentru că, altfel, puneam și noi botul la gălăgia cu iz de promovare a partidului cu așa grijă deosebită în informarea grăbit greșită a locuitorilor orașului.

Acum, declasificarea nu a fost făcută pentru lipsa de investiții, igienă precară sau infecții nozocomiale, ci tocmai pentru că lipsesc medicii și nu se pot asigura gărzi pe unele secții. Ca să fie în grafic, spitalul trebuia să aibă cel puțin trei medici specialiști pe fiecare secșie, însă la noi existau secții cu un singur medic sau chiar deloc. Din acest motiv nu au putut fi asigurate gărzile, lucru ce a dus la declasificarea unității spitalicești.

Ia stați, scuzați-mă, mă sună pe linia fierbinte încă cinci doctori cardiologi, șapte, să fie cu noroc, medici ortopezi, trei medici chirurgi, și câțiva pe geriatrie, oncologie, neurologie. Toți vin gratis, norocoșii de noi! Ăăăă? Să nu mai zică lumea că suntem un oraș uitat!