Citat-Jules-Renard

Doamneee ! Nu credeam că astăzi mai apucam să scriu ceva, ținând cont de fata asta ce stă pe mine călare de cum m-am trezit, fără să-i pese în a se da un pic mai acana. Am dat cu piciorul a cal nărăvaș, ba din stângul, ba din dreptul, m-am scuturat ca de ăla urâtul pe care îl tot invocă ăștia prin biserică, m-am băgat sub duș la spălare agățată de mine precum marca de scrisoare, de undeeeee !, am rămas cu Ea pe mine până acum, când vă detaliez speța.

Nu vă povestesc că sunt la serviciu cu Ea pontată la fel ca mine, opt ore bătute pe muchie sper să nu mai apuce a trăi, nu spun că mă face să casc și chiar l-am înghițit pe Șefu’ cu tot cu burta lui proeminentă, de strigă, săracul, să-l eliberez repede pentru că-l așteaptă o ședință urgentă, nu vă spun că mă determină să mă întind cât sunt de mare între apus și soare răsare, ba chiar să regret nespus patul meu de acasă, să muncesc ca lumea nu mă lasă.

Of, Lenea ! S-au scris letopisețe întregi istoria categorisindu-i pe români mari admiratori ai acesteia, s-au dezvoltat lucrări științifice având-o ca subiect pe tipă, s-au deschis centre arheologice pentru a se determina izvoarele Ei, s-au făcut cercetări și încă se mai fac, pentru a se găsi metoda care să ne vindece, ba mai mult, s-a dat și o ordonanță de guvern care pedepsește Lenea la locul de muncă. Din păcate, nimeni nu a putut, cu toate eforturile depuse, să oprească acest flagel care face ravagii prin dorința noastră de activitate și care, omoară pe zi ce trece tot mai multa creativitate, productivitate și competivitate. Aaa ? Am zis bine ?

Tot o să aflăm în cele din urmă unde s-a născut Lenea. Vă spun eu cinstit ! Cum ? O să ne întrebăm de multe ori de acum încolo, ba înjurând-o când suntem pe la job de nu ne lasă să fim activo atenți, ba atrăgând-o către noi când suntem puturoși prin pijamale cât patul de lungi. Lenea va apărea când ne va fi lumea mai dragă, se va uita în ochii noștri duioși ce ne va apropia pleoapele a somn, ne va învălui în mistere de gânduri moleșindu-ne, și ne va trage în jos spre patul moale ce ne va face cu ochiul sexos de atrăgător a fata morgana. Nisipuri mișcătoare, aburi de aburire, versuri de învăluire. O să mă întrebați dacă sunt sănătos ?  Nu, nu sunt ! Am o Lene de mă doare ! Voi ?