2015_08_31_locuridemuncăpentruromâniînnorvegia_rsz_crp_crp

Dacă acum ceva timp, pe subiectul copiii confiscați de statul norvegian, eram în delir luându-le apărarea autorităților din țara soarelui de la miezul nopții, acum chiar sunt nervos cât să-mi plesnească vena asta care se vede în oglindă eșuată pe fruntea mea. Cică, vor să interzică fumatul în a dracu robotică societate blondă, acesta fiind considerat viciul suprem în degringolada sufletului pe pământ.

Cum dracu, mă ? Îmi este milă deja de strănepoții noștri, pentru că, nu-i așa ?, dacă o să devină lumea extra, super, mega civilizată, recii mâncându-i pe cei calzi interzicându-le și țigări, și alcool, și femei și petreceri, legile ăstora or sa pună stăpânire ireversibil pe toată Europa, clar ! Păi, dacă fumatul este viciu, atunci femeia ce este ? Mâine poimâine o să-și dorească roboții ăia norvegieni și interzicere accesării femeii pentru sex. Parcă o să vedem peste zeci de ani pe nepotul Optimistului întâlnindu-se cu un prieten pe stradă invitându-se unul pe celalalt la o priză ilegală de femei. Ce faci ? Mergi la o tura de sex în ilegalitate prin fosta clădire a fabricii de celuloză și hârtie ?, s-ar întreba fiecare cu un joint făcut din floare de tei în colțul gurii ținut.

Cea mai mare organizație medicală din Norvegia vrea să interzică vânzarea de țigări adulților în această țară, relatează The Indepedent. Asociația Medicală din Norvegia presează guvernul acestei țări pentru a susține propunerea de interzicere a vânzării țigărilor cetățenilor născuți după anul 2000. Scopul declarat al organizației este că până în 2035 Norvegia să fie o societate în care nu se fumează.

Dacă norvegienii vor emite, ca niște mașini fără suflet ce tind să devină, legea prohibiției pentru țigări, să ne așteptăm atunci să apară gangsterul blond Al Capone made în Norvegia, ce va deveni salvatorul viciilor însumat europene, ăl care va fi susținut fără echivoc de toate țările latine care știu într-adevăr să se distreze, să-și trăiască viața fără a se gândi măcar un pic la repercursiunile fumatului.

Pentru că mă mănâncă buza de o gură de vodcă și nu de-o țigară cum ar fi trebuit, o să fac o mică paranteză cu referire strictă la concluzia legii prohibiției din Statele Unite ale Americii de prin anii 30. Una dintre cele mai neașteptate și paradoxale consecințe ale legii, a fost creșterea consumului de alcool, știindu-se că, dacă îi interzici omului un lucru, el îl va vrea cu tot dinadinsul. E de băgat la cap norvegian, zic eu !

Parcă am început să am dubii asupra stilului de trai al nordicilor și al seriozității lor prea excesive. Tăticu, viața este făcută și din distracție cu beții leșinate pe jos, cu petreceri până în zorii zilei dimineața cu ritmuri de Constantine, Constantine, cu vicii c-așa a fost lăsată lumea de la Dionis, trecând pe la Caligula și Maria Tereza, până în ziua de azi la Bianca Drăgușanu.

Și atunci, dacă nu va fi război între țările mult prea încorsetate în propriile legi din nordul înghețat de la Oceanul Arctic și popoarele mediteraneene care știu cum arată viața colorată cu tot cu vicii incluse, sigur va fi o înțelegere cu privire la modul de viață al Europei. Noi nu ne-am supăra dacă ei ar fi cu munca și noi cu viciile. Nu ?