FB_20160407_18_32_58_Saved_Picture

Să-mi fie cu iertare păcatele, sau să nu-mi fie, lăsați-le să dospească pentru a le lua dincolo cu gândul de a le avea ca sămânță în startul vieții de apoi. Păi, cum să nu-mi fac păcate când l-am văzut pe unul care se închina pe stradă ca apucatul! Mă uitam în dreapta și-n stânga pentru a mă convinge dacă s-a mai construit vreo biserică între timpul dintre ieri și azi de când n-am mai trecut prin zonă. Ca într-un final de gânduri false, să-mi amintesc. Da, mai acana puțin, ascunsă de niște blocuri, este o aureolată pe care și-a amintit-o omul în pașii lui amărășteni către casă. I se vedea turla bisericii în zare cu îngăduința ochilor mei perfecți de vultur pleșuv. Deci, de acolo a simțit chemarea tipul de care vă povestesc. Magnetism curat. Mai că mi-a venit să-i zic vreo două, trei, dar n-am făcut-o, gândindu-mă că este pierdut în necunoscut, deja prins la închisoare legat fedeleș în lumea dintre ceruri.

Apoi, trecând prin fața unei scări în care nu mai fusesem de mult, am urcat în vizită la un cineva drag, cu gândul de a mai împărtăși întâmplări din viața de zi cu zi, cu întrebări de sănătate și banalități oarecare. Hop, ca un făcut și dintr-o dată, necuratul să mă pună iar s-o dau pe păcătuială, rușine să-mi fie că nu mă potolesc deloc! Cum să n-o fac ? Cum să mă pot abține să nu mă schimonosesc la auzul vorbelor zise cu duh, alea ascultate de urechile mele sensibile la parodii de genul donație către biserică. Eee, aici, cunoscând persoana, schimbată situația fiind, am încercat  s-o determin să înțeleagă că-n loc să facă mocăciune către biserică, mai bine s-ar duce și-ar ajuta o familie nevoiașă. Dar ce credeți? C-am reușit să-i mișc din loc convingerile ? Nu, Batman, Batman!

Ajuns acasă, am făcut tot posibilul să mă recreez intrând pe rețeaua de socializare pe care ne pierdem timpul cu vrute și nevrute, mai mult cascadorii râsului decât seriozitate. Dar, ca un făcut, am găsit poza de mai sus. Și aici dau de biserică, tăticu?, era să mă întreb neobservată fii în detaliu poza. Norocul meu! Pentru că era mai altfel, cu un mesaj de bine pe care vă îndemn și pe voi să-l citiți. Face bine viitorului copiilor noștri.