646x404

Ce poate fi mai frumos pe lume ca răspunsul unuia mai colorat așa, om romanizat de altfel pe mustața lui de iuropean plecat în străinătățiuri la muncă cinstită, oferit emisiunii Starea Nației la ceas târziu de noapte. Nu este bun nici tehnocrații, să moară familia mea dă năcaz și să n-aibă parte de cerșit cum trebuie, pentru că este sclavii lui Brucsel, îi răspunse brunetul reporterului uitându-se chiorâș la microfon.

Acum să mă iertați, pentru ca nici nu sunt atât de documentat și chiar nu le știu pe toate așa cum mi-ar bate obrazul una lume, de aceea, imediat am pus mâna pe goagăl de l-am zgâlțâit minute în sir să vad cine este Brucsel adus în discuție de om la televizor. Am luat la rând mai toate paginile politico strategice, geografo istorice, satiro cancanistice, dar nimic. Brucsel parcă intrase în pământ ascuns cine știe unde ochilor noștri atât de avizi de informație.

Am dat în schimb de unul olandej Amsterluam și nu dam, probabil fiind puradelul cel mai mic trimis în inima Europei la afaceri stradale cu scopul de a aduce bani familiei numeroase. L-am găsit pe unul Napuli româno italian prin alianța scorțoso mafioso ce oferă numai locuri de muncă stabile și bănoase. Clar ! Așa cum este specificat și în terminația numelui său napulitan. Apoi, am dat cu ochii două pârdalnice ochioase, Sofia și Lisabona, fetele lu’ ta-su trimise la îmbârligat cocoși bogați la maturitate ajunși, dar bine puși pe însurătoare cu rumânce aprige la șmanglit de conturi grase.

Ca într-un finalul căutării mele, fiind târziu o voce se auzea în noapte, să dau de Liverpul cu al lui accent bazat pe scofâlceli mai haioase de limbă, nepotul verișorului lu’ mă-sa, ăla ajuns cu treburi murdare pe meleaguri de filfizoni, dar și de Dublin, roșcovanul copil din flori avut de bulibașa satului cu o voluntară scoțiană ce venise pe tărâmuri de româno sadea la construit de case. Găsindu-i pe ăștia toți la rând, m-am gândit că Brucsel este în închisoare pe undeva, de n-am dat de el. A făcut el ceva potlogării pe prostituție, de-au ajuns tehnocrații sclavii lui, nu ?