razie-politia-romana

La inițiativa unui site foarte cunoscut vax albina, de unde mama naibii a apărut și ăla chiar nu știu !, s-a publicat un articol despre inutilitatea rovinietei pe drumurile patriei. Manipulator. Nu cu subiectul atât de controversat pe bună dreptate, cum că banii colectați nu se duc în drumuri așa cum ar fi trebui. Ci pe atenționarea științifico fantastică adresată șoferilor care și-au luat amendă pentru lipsa rovinietei, pentru a nu o plăti pe aceasta nici în ruptul cauciucurilor. Cică : Ați fost prinși fără rovinietă ? Aveți grijă că nu mai sunteți obligați să achitați amenda !

Cum articolul a fost șăruit în draci, românul abia așteptând ca taxa asta bună sau rea, chiar nu mă pricep, să dispară din portofoliul buzunarului său, m-am gândit să ofer răspunsul unui  băiat cu picioarele pe pământ și nu pe lună.

Ce îmi place mie românul ! Cum „găsește” el tot timpul portițe să eludeze legea. Dacă plata taxei de drum este obligatorie, de ce să nu o plătim ? În loc să găsim metode prin care să-i convingem pe români că trebuie să ne plătim taxele și impozitele, noi găsim tot felul de subterfugii să nu le plătim. Da, sunt de acord că banii colectați din taxa de drum nu ajung acolo unde trebuie, dar asta este o altă discuție. Asta nu înseamnă că nu trebuie să ne mai plătim taxele. Numai la noi trebuie semnate și parasemnate toate procesele verbale și amenzile. Sunt tare curios, dacă mergi în concediu în Austria, de exemplu, nu îți plătești taxa de drum și îți vine amenda acasă, tot așa procedezi ? Nu, acolo sigur plătești amenda pentru că nu există tocmeală cu legea în țările civilizate. Cel mai bine ar fi să nu ne mai luăm după tot felul de site-uri care încurajează încălcarea legii prin tot felul de articole „așa zise bombă”.

Cum n-ar mai fi nimic de zis pe tema asta, na, că mi s-a năzărit să citesc alt articol pe alt subiect, altul referitor la metodele neortodoxe ale poliției române în a-i surprinde pe șoferii care calcă pedala de accelerație în exces. Luați d’aci: Practica polițiștilor „pândari” este ilegală ! Ne-am dat dracu ! Cum ne supără pe noi pititul radarului după un deal sau după o curbă mai fofilată, după un pom mai rămuros sau după un nor rătăcit pe pământ în a-și vărsa ploaia printre cetățeni onești la volan. Ce dracu, mă șoferi ! Asa de rău am ajuns ? Să ne plângem că majoritatea dintre noi, cam 99,99%, nu respectăm limitele de viteză ? Că o ardem pe accelerație fără măsură, uitând că suntem prin localități unde oricând ar putea să ne sară în fața roților un biciclist sau un copil de școală ?

Cum și acest articol a fost depistat cu viteză exagerat de mare în comparație cu bunul simț de care ducem lipsă în timpul șofatului, iată răspunsul altui tip cu picioarele pe frâna realității și nu pe accelerația nesimțirii.

Să terminăm cu văicăreala ! Să circulăm în limitele impuse de lege, respectând regulile de circulație, și nu vom mai avea de ce să ne temem de radare. E singura soluție civilizată de la care nu ne abatem, corecții de noi, atunci când ne facem concediul prin diferite țări de prin Europa. Ba mai mult, atunci stăm drepți în fața polițistului. Dar cum mulți din conducătorii auto din România sunt niște bizoni, se va continua cu aceste discuții idioate la nesfârșit. Să facem tot posibilul în a conduce corect, regulamentar, și atunci, nici poliția nu va mai apela la diferite soluții  ingenioase de a-i prinde pe vitezomani. Ce ne mai place să ne lamentăm, cinstiții !

Citind toate astea la rând de pe același site „interesant”, doamne ajută c-am avut deletul la indemnă să-l dau colo în al infinitului on-line, m-am încurajat că n-o să pun niciodată botul la prostii rutiere împachetate interesant pe pagini duzinate. Că E multe ale naibii !