media_619828901_esti-uituc-vitamina-b-iti-reimprospateaza-memoria-168228

Știindu-mă sublimul posesor al celei mai deosebite calități existente printre muritorii de rând, am încercat întotdeauna să o contracarez delicat fără a aduce daune bunului mers al lucrurilor din viața mea. Nu mi-a ieșit. Sunt tare supărat ! Dar, tot căutând un altul mai dotat ca mine în calități de genul ăsta, și o să vă spun pe parcurs despre ce este vorba, m-a străfulgerat o idee nasoală rău. Dacă sunt singurul ? Norocul mi-a fost mană cerească într-o zi mai ieri, alaltăieri, când m-am întâlnit față în față ( cam semăna cu mine) cu un amic cătrănit rău cu un ochi, dar bucuros cu ălalalt.

Pierduse, nu portofelul doldora de acte și nu de bani, nu telefonul ăla ultima fiță garofiță de pe piața sculelor de vorbit, nu capul cum o fac atâția și atâția în limbă după vreo dragoste frumoasă, ci pierduse două perechi de blugi noi nouțe. Păi, cum mai toată lumea rătăcește uzualele sau banalele, cum mai toți căscații pământului se iau unul după altul în a nu-și mai regăsi cele ce se dau pierdute, eee, tipul de care vă vorbesc își pierduse blugii doar cumpărați. O noutate pe piața pierderilor, aș zice, nu ?

Și cum ți s-a întâmplat ?, i-am adresat întrebarea pe care o aștepta cu dracii scoși la interval. Stai să asculți și să te minunezi, prietene ! Bagă la cap să nu ți se întâmple niciodată, pentru c-ai să te oftici de-o să-ți iasă transpirația instant prin toți porii pe are îi ai în dotare. Deci, am luat două lingurițe de absență realitate pe care le-am pus în aluatul neatenției bine dospite în nițică prostie, am băgat totul la focul înșelatului în așteptările mele, după care, am rămas nătăfleț în fața cuptorului în așteptarea norocului de a-i găsi. Așa că, mare grijă la pierderile de blugi și la modul de a fi căscat în viață ! Nu este o calitate !, mi-a zis tipul din oglinda de la baie în care mă priveam de ceva timp într-o stare de exaltare soră cu întristarea. Este pură aiureală !

P.S.  Mi-am găsit blugii întorcându-mă la locul faptei cam după una oră de hălăduit prin oraș. O tanti cam la 70 de ani aștepta căscatul pe banca unde se întâmplase nenorocirea. Sărut mâinile, tanti !