5719401e682ccf05b6e87fd3

În cooolțul gri, că doar culoarea asta cuprinsese orașul pe vremurile când era el stăpân, îl puteți găsi pe marele fost campion cam ieșit la pensie, cel cu mușchii de oțel altădată, azi mai aluminiu coclit, sportivul ăl denumit și ocrotitorul nuntașilor din stradă, cel ce va lupta avându-l ca manager pe legendarul oportunist spaima legilor corecte, ocrotitorul borfașilor și șeful lor la federația aleșilor. Aruncați prosopul !, se aude o voce din sala de votare. Alde, bre, lasă-ne ! Drag mi-ai fost ! N-ai mai tras la fiare de mult, ba chiar ți s-au scofâlcit mușchii pe dumneata, bașca nici nu mai ai putere să înjuri cum trebuie pe o scenă serioasă. Nici la casele de pariuri nu mai ești cotat. Întreabă lumea mai întâi !, continuă același chibiț cu înverșunare.

În cooolțul roșu, împresurat de o gașcă de fete frumoase ce-l masau pe arcadele încruntate deja la adversari, într-un șort cam larg pentru categoria muscă la care este încadrat, îl puteți vedea pe cel se dorește campionul Călărașiului cu avânt socialist. Nu la arcade trebuie masat, fetelor !, îmi vine să le strig, ci la corectitudinea care trebuia menținută pe linia sportivă atunci când a alocat locuințele sociale întru creditarea bunului simț. Dulce este viața de boxer când te crezi de neînvins. Și cum în box totul este posibil cu lovit în sacul promisiunilor electorale, s-ar putea ca el să fie băgat în corzi înainte de a începe bătaia în ring. Cică, ăștia de la anchetarea și măsluirea fraudelor în sport sunt deja la încălzire zornăind knock out-ul cu putere. În fine ! Sportivii  sunt învățați în ultimul timp cu antrenamente dure.

În cooolțul galben, transpirat de atâta ture date în ultima vreme ba pe la un club, ba pe la altul, dar și din cauza fugii pe care a tras-o din cauza înjurăturilor ce îi stăteau pe urme din cauza metodei dure de antrenament CL8 oferită la oha de Uniunea Europeană, îl găsim pe musculosul binecuvântat deja de doar primul tur al alegerilor, campionul în funcție, cel ce deține centura cu diamante a orașului. Luptător experimentat, el aruncând în luptă asfaltări de ultim moment sau chiar orășele ala copiilor oferite la cheie, ceea ce-i foarte important într-o confruntare în ring, acesta, cred eu, comentatorul de pe margine, va câștiga lejer printr-un joc demențial de picioare a la Classius Clay, dar și prin câteva inteligente upercut-uri a la George Foreman. Cota ? Destul de mare ! Dar nu mă înjurați ! Și comentatorii se pot înșela !

Voi, spectatori, ziariști, suporteri, pensionari atotcunoscători, n-aveți decât să vă luați bilete la meciuri și să roadeți la prosoape în așteptarea a ceea ce se va denumi în timp, marea confruntare în trei. Box !