8844

http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/trimite-si-tu-un-sms-la-8844-cu-textul-spital-pentru-a-le-acorda-mai-multe-sanse-la-viata-copiilor-bolnavi-de-cancer.html

Nu sunt un obișnuit al donațiilor, și recunosc asta cu rușine lăsând chiar acum capul în jos. Nu sunt adeptul dă-i oricui că-i sărac, amărâtul, ba chiar, uneori sunt revoltat că sunt mulți care „cerșesc” îndurarea apropiaților în loc să se ducă la muncă. Scriam acum ceva timp, rândurile fiind cele ce urmează, despre acea secție de cardiochirurgie care a fost realizată la inițiativa Asociației Inima Copiilor, ea funcționând acum pentru ajutorarea micuților bolnavi. Știți ? Liana Stanciu pe la radio, dacă vă spune ceva.

Se întâmplă și lucruri frumoase în România! Astăzi ( 10 Septembrie 2013 ) a fost făcută funcționabilă secția de cardiochirurgie pentru copii de la spitalul Marie Curie, unde o echipă de medici italieni a salvat viața a cinci bebeluși. Țin minte vocea la radio a Lianei Stanciu certându-ne blând ca nu ne implicăm mai mult prin donații sau bătând apropouri fine la trecerea noastră pe lângă astfel de acțiuni în vâltoarea vieții.

Sa spun sincer, de cele mai multe ori nici nu o băgam în seamă așteptând banal următoarea melodie data de dj, nefiind încrezător că-n țara noastră s-ar putea întâmpla o așa minune prin acte de caritate și donații. În fond, asta este, o minune pentru acei nevinovați copii născuți în zodia de început a ghinionului, o minune pe care au făcut-o oameni invizibili de lângă noi, cei care au participat din puținul lor la concretizarea unui vis pornit din rana unui suflet de mamă și dorința ei de a învinge soarta. Nu am participat și acum îmi pare rău ! Doar am un cuvânt de exprimat. Respect !

În prezent, odată cu inițiativa echipei de la România te iubesc de a demara o nouă acțiune de strângere de fonduri pentru construirea unei clinici, în care copiii bolnavi de cancer să fie tratați cu toate necesare pentru înfruntarea teribilei boli, am realizat că, pentru asemenea gest, sufletul meu va fi împăcat. Asa că, am trimis mesaj pentru a dona cei doi euro atât de necesari. Și nu am sărăcit ! Atenție ! În fiecare lună vi se vor opri câte 2 euro, până în momentul în care veți trimite mesaj tot la 8844 cu textul spital stop .

Nu este o laudă în sine, ba nici nu vreau să se înțeleagă asta, doar îmi doresc ca prin ceea ce scriu cu lacrimile jucându-mi dureros în colțurile ochilor, să vă îndemn pe voi cei care mai aruncați câte un ochi pe aici, sa participați ! Nu este mult, doar 2 euro echivalentul a 9 lei pe care îi puteți dona la numărul de telefon 8844 cu mesajul „spital”. Probabil, vor fi și cârcotași care vor adresa întrebări întrebătoare cum de ce nu se implică statul sau de ce să dau eu când poate să o facă alții care au ? Eu îi întreb anticipat. Dacă ar fi bolnav copilul vostru, voi ce ați face ?  Doar atât ! Mai departe, e tăcere.

13139150_1317346084946435_2886188943466677663_n