3D_SCUAR_MIRCEA_VODA_copy_Large

O tipă pe facebook întreabă foarte supărată în neant precum o mică țață de provincie, ce ne trebuie atâta scuar frumos în oraș?, gândind poate că acolo unde s-a pus gazon ar fi putut fi adus un bâlci deosebit cu tot balamucul din dotare. Așa gândesc și eu, să moară Primarul ăsta nesuferit de necaz! Păi ce? De unde vrea el atâta civilizație de la unii ca noi? Este chiar impertinent în cerințele lui nasoale, să se ofilească la soare iarba aia verde, că urâtă mai este, Doamneeee!

În locul micii grădini publice nu puteam și noi mânca un mic zemos cu o bere rece asezonat? Nu puteam și noi să ne dăm în călușari în mijlocul orașului? Ce avea dacă stăteam la o sămânță pe bordurile alea prea înclinate pentru gusturile atâtor de mulți cunoscători în ale fizicii. Vă spun eu ce s-a întâmplat cu unghiurile bordurilor, de sunt așa așezate neconform cerințelor atâtor critici. C-am stat de vorbă cu el la o bere rece, Einstein nu a putut fi prezent la întocmirea controversatului proiect pentru a-și da cu părerea, el promițându-mi pe mustața lui că, atunci când împărat roșu va fi peste oraș, ne va vizita cu mare drag. Ce? Nu mă credeți?

De fapt și de drept, în locul scuarului eu aș fi făcut un șir de magazine cu de toate băzărismele posibile, de la papuci din plastic până la cele mai deosebite treninguri pentru purtat seara la plimbare. Între magazine aș fi lăsat loc pentru chioșcurile cu gogoși calde, mmm, vă dați seama cum ar fi fost mirosul în plin centrul comercial al orașului? Demențial! Înnebuneam toți străinii care veneau pe la noi. N-ai cu cine, frate! Niște țărani în administrația Călărașiului!

Gusturile Primarului actual în materie de design urban sunt depășite în actualul context politic. Asta-i clar! De ce? Deoarece, mai mulți profesioniști în dat cu părerea ar fi făcut totul altfel, iar acel scuar ar fi arătat demențial în visele lor. Apoi, vă spun cinstit că mă pricep la toate fără echivoc. Am observat că nici cimentul folosit la borduri nu este conform standardelor din domeniul construcțiilor, că pământul adus acolo are râme din acelea mari prin el, de vor ieși nemernicele pe carosabil provocând accidente oribile, că aspersoarele din mijloc nu sunt puse milimetric la linie și nici stropii de apă nu sunt aliniați la dungă, că gazonul costă mai mult pe metru pătrat decât gazonul pus de madrileni pe Santiago Bernabeu, că atâtea și atâtea pe care nu mai stau acum să vi le spun. Mă duc să-i urmăresc pe muncitori. Și ăia o dau de gard!

P.S. Apropo, azi stăteam de vorbă cu un prieten pe subiectul scuarului, amândoi căzând de acord, pentru a împăca capra și varza orașului, că mai bine era desființarea acestuia și frumos  aranjată a treia bandă pe sens. Mai ales că, de la Orizont până la Cuțit, locurile de parcare sunt lipsă la apel. Poate o dezbatere publică ar fi ajutat? 😉

Cu toate astea, eu pun ștampila pe actualul 😉