13315725_1114804695209739_6641628916656903321_n

Chiar în momentul postării respectivei poze cu închinăciune adusă legământului sacru efectuat oportun între doua vechi formațiuni ce propovăduiesc pomana, mai mult spre satisfacerea cerințelor sociale ale locuitorilor urbei decât ca o dezvoltare modern civilizată a orașului, trei babe evlavioase care au ca poză de profil pe ecumenicul dulce de aur și pe arhimandritul dragu de argint pietruit cu cristale swarovski, au dat ochii peste cap a leșin.

Mai încolo pe alte pagini rezervate puțin, alte admiratoare constant generoase în a-i prețui cu mândrie pe cei doi într-o promisiune solemnă pe care au efectuat-o strategic pentru viitor, au făcut repede o colivă gutoasă pentru eternitatea alianței creștine. Să fie primită! Cu bomboane cip pe deasupra, așa cum îmi place mie! Câteva zeci de like-uri orânduite de binecuvântarea unui călugăr șef au dat startul strategiei de viitor ferită de rele, de scrieri dubioase ca ale mele, de răutatea oamenilor care vor să trăiască in secolul 21 și nu întorși în timp, de câte și mai câte să îi lase Ăl de sus întru furăciune și bună eternitate cu hoția.

Deja corul urbei format ad-hoc din niște moși ultimele bășini la apelul vieții, bătrâni care au pus orașul la cale de fiecare dată în preajma alegerilor, cântă de zor cu aleluia în fața versurilor pentru împământenirea locală a promisiunilor, cât și pentru creșterea pensiilor în înaltul cerului. Aleluia! Câteva zeci de asistați sociali, mândri treabă mare de juratul credinței veșnice ce se va valorifica în multe sacrificii de la bugetul local către ăi care nu muncesc, au comentat la poză printre înghițiturile spumoase de bere și cu vesela strigare. Noi suntem în sărbătoare!

Cum nicio alianță adevărată din jobenul creștinității scoasă nu funcționează fără o masă binecuvântată cu de toate, speranțe răsuflate, vise deșarte, promisiuni frumos ambalate, s-a mers frumos pe barosăneală la un deosebit restaurant pentru stropirea din belșug a alianței. Ca aici, imediat după degustarea unui vin de viță nobilă, cu domnițe simandicoase din cartea de partid scoase îmbrăcate la patru ace de siguranță, s-a citit din biblia de aur a credinței pentru ca viitorul să sune numai cu bune, cele rele să se spele, draci, laci, vârcolaci să iasă din locuitorii orașului și să-i voteze lumea în viitor fără regrete eterne. Scriind toate astea, m-am uitat repede în calendar pentru a vedea anul în care trăim. Credeam că suntem în Evul Mediu, dracu!

foto  http://www.argumentpress.ro/