ganduri-negative-ilustratie-femeie-in-costum

Mă împiedic de semeni de-ai mei, de clipe trăite împreună cu ei , de decizii luate la greu, de timpul ce trece, trece pe lângă mine șoptindu-mi clipe, de anotimpuri reci, calde, și iar friguroasele-mi sentimente, de trecutul ce nu mă lasă să-mi aștern somnul liniștit, de amintiri duioase cu zâmbetul pe chipuri, de zâmbetele fericirii oferite, de pași lăsați în urmă, de lacrimi, de lacrimi, de uși închise dur trântite și camere goale.

Mă împiedic de cuvintele spuse repede brăzdând suflete chinuite, de gânduri zăpăcite de vânturi rătăcite, de secunde și de tăceri, de greșeli voite umbrind trecutul, de adevăruri spuse când vorbele îți sunt durerea, de minciuni obligate, de liniștea ce oful îmi aduce, de dor de tine, de dor de noi, de drumuri rătăcite și de nopți pierdute-n noapte, de neputințe încercate, de singurătăți și de dorințe, de frici și de trăiri lăsate-n umilințe. Mă împiedic de mine, de tine, de noi. Cu cât ne strâng anii mai mult, cu-atât viața adună sens. Cu fiecare rid, o poveste se zbate-n amintiri. Cu fiecare lacrimă, spălăm secunde înțepenite-n noi, ce nu vor să se treacă. Cu fiecare zâmbet, înflorim minutele nespuse. Mirosim a timp rodit. A timp pierdut. A timp peste timp. A timp..A..!

Timpul înseamnă viață. Viață suntem noi. Noi ? Oameni pe zile. Unii zic pe ani, dar n-avem nicio certitudine. Și-atunci, ne luăm zilele așa cum simțim, ca pe-un dar ! Câteodată. De cele mai multe ori, nu ! Ni se pare firesc să ne fie. Zi de zi, să ne țină de mână. El, timpul ! Și să stea pe loc, pentru noi, nehotărâții. Împiedicații. Nemulțumiții. Sau adormiții. Altă zi, altă poveste, același tu ! Am tras două scaune de sub masă. Unul pentru mine, celălalt pentru liniștea mea. Ne-am privit intens, preț de-o fugă cu gândul pe Lună, ne-am adulmecat trăirile nespuse, apoi, ne-am înțeles să ne fim sprijin. Acel moment, când, liniștea se simte ca la ea acasă lăsată în odihna vieții pe șezlongul eternității. S-o lăsăm pierdută unde se crede ea. Vreți ?

PS Nu-s ale mele, ci doar Mirela și Ionela le-au zis bini di tăt 🙂