Femeie-la-volan

Despre femeia rafinată s-au scris rânduri de lacrimi, picături înduioșate stoarse cu pasiuni nemăsurate din emisiuni duioase de pasionați în a promova, pe oriunde și fără măsură, femeia puternică. Doritori de rating care nu lasă femeile să trăiască realul, băgându-le în cap prostii, cum că se poate și cu prostul gust purtat cu mândrie la vedere pe stradă. Dar, aceștia au omis intenționat acel proces tehnic de rafinare care seacă toți nutrienții prin îndepărtarea părții sănătoase din genul sensibil, în ele rămânând doar minime substanțe din categoria afectivitate sau fragilitate.

Și atunci, ca un paradox al creației acestui minunat exemplar care a făcut posibilă frumusețea pe pământ, ca o părere contrară adevărului unanim recunoscut cum că femeia este supremă în ale perceperii senzațiilor unice de care numai ea este capabilă printre noi, e, atunci, femeia s-a vrut forțoasă. Când s-a dorit viguroasă doar ca să manevreze puterea mai ceva ca un bărbat, să ridice taurul de coarne și să-l trântească pe capota mica a unui mascul amărât, atunci ea și-a achiziționat un ceva mare, lung, înalt, cai putere la motor, prin care să comunice între distanțele mici dintr-o urbe oarecare.

Și-a cumpărat gipan, punând la îndoială sensibilitatea oferită de Eva moștenitoarelor sale. Urmărind femeia cum conduce ditamai animalul pe străzile orașului, mi-am dat ireversibil seama că acele companii care vând mașini mici făcute special pentru dornicele de ușor mișcate în suflete de orice și oricine, vor da faliment imediat ce toate șoferițele vor trece la categoria masă forță. Nu mai este de nasul lor insignifiantul! Ce mai contează feminitatea dacă ai gipan!

Păi să vezi o doamna superb elegantă la deux pieces îmbrăcată coborând din ditamai namila pe patru roți, să urmărești o babă boieroasă cum manevrează volanul în pași mărunți parcă numărând anii ce-i mai are de trăit, când privești semnul de începător pe o matahală neagră și la volan o domnișoară silfidă mestecând ciungă, care nu știe cum și în ce fel se conduce cadoul făcut de ta-su, bă, atunci tu, șoferul bărbat cu ani de experiența în cârcă, începi să te temi. Nu de viața pe care o ai, și dă-o la naiba că tot trebuie să se termine odată, de bătrânețe sau strivită de un gipan negru condus de o femeie, ci de posibilitatea să pierdem ce este mai frumos pe lume. Sensibilitatea femeii.