13432198_1228515183826040_7470818248318428161_n_82747200

Ce ți-e cu istoria asta pe care nu o mai știi care este adevărată și care falsă! Mirare mare, să moară un istoric de necaz! Ba cu minciuni grămadă de partea comunismului care ne-a tras-o rău de tot, ba diminuând meritul unora ca Antonescu care a tras nebunul cu pușca în neamul românesc, că abia au mai reușit un Adam și o Evă autohtonă să și-o tragă, de aici iar la viață curajoasă națiune română, ba ridicând în slăvi eroii țării, de chiar credeam pe atunci că poporul nostru a fost cel mai viteaz dintre viteji. Eu așa am auzit, aveți ceva de obiectat?

Că Greuceanu  ar fi fost mic copil pe lângă Burebista. Ștefan ce Mare? Neasemuit în Europa de pe atunci! Mihai Viteazu? A înfrânt singur ditamai armata otomană! Apoi, au venit minerii la putere, pardon, Iliescu și partidul lui care au bălmăjit istoria terci, încât istoricii stau și acum în analiza faptelor de atunci, parca luând în sfârșit ca parteneri așteptații procurori care să facă lumina în evenimente.

Tot atunci a renăscut din cenușa imperiului dacic, întins de la oceanul Atlantic până vedeai cu ochii către est, mare națiune am fost!, atât de adulata monarhie. Am văzut pe atunci babe dând ochii peste cap și protezele aruncate în sus într-un ura etern. Dar, cum mie mi se rupe de casa regală, de socialism deja având-o în gips de nenumărate ori până acum, îl las pe Ionuț să explice cum stă treaba mai departe. Ai cuvântul, meserie!

Monarhiștii sunt revoltați. Dom’le, a făcut moștenitoarea  tronului pact cu PSD-ul! Ba mai apare și în poză cu Dragnea penalul. Fraților, ho cu jocul! Când regele Mihai s-a dat cu Iliescu pentru a primi niște proprietăți, nimic-nimic? Trocul e făcut de mult, tată. Și nu de fiica, ci de tata însuși. Acum nu mai e Iliescu liderul PSD, e un urmaș al lui, Dragnea. Așa cum nici Mihai I nu mai e la butoane că e vai de capul lui, și e una din fiicele sale.

Casa regală e compromisă de mult. Din 23 August 1944 mai precis. Faptul că mulți își imaginează un viitor cu actuala ei configurație e îngrijorător. Nu sunt nici adeptul republicanismului, dar băi, când n-ai monarhi decenți, de ce să te complici? Am avut un afemeiat care a trădat interesele României. Pe Carol doi. Sigur, individul acumulase datorii la evrei influenți, asta explică de ce respectivul avea ceva cu Codreanu și legionarii care doreau să îi pună bețe-n roate și să mai tempereze corupția camarilei regale. Apoi a venit fiul lui, care s-a dovedit a fi un pucist ordinar ce complotase cu sovieticii.

E o întreagă discuție aici vis-a-vis de rolul lui Mihai I în instaurarea regimului comunist în Romania. Nu cred că știa el de înțelegerile de la Yalta. Dar simplul fapt că a făcut jocul altora în dauna României îl descalifică ca șef de stat. Ne mirăm că și odraslele lui nu sunt cu nimic mai bune? Priviți însă partea buna. După toată mascarada asta cu PSD-ul, putem în sfârșit spune adio monarhiei. Pentru că se va discredita precum PNȚCD-ul. Nu își vor mai reveni niciodată. Iar după ce Mihai I nu va mai fi, cu atât mai sigur.

Cum rândurile de sus m-au uns la inimă, liniștindu-mi pentru moment nevoia de a înjura grosolan ca la ușa cortului, ba un socialist penal, ba un monarhist care o fi el n-am pretenții, mă retrag la o mică plajă cu soare. Nu vreau să mi se rupă iar tocmai acum când a venit vara.