94827826

Anunțul cuiva, cred că al purtătorului de cuvânt al Prefecturii, face toate glumele din lume cu tot râsul aferent prins frumos cu un ac de siguranță de rețeaua de socializare. Nu că informarea n-ar fi corect enunțată sau că tipa care a emis către cunoștința cititorilor nu s-a exprimat în termeni corecți. Nici vorbă de așa ceva. Doar că, în prim planul localităților se situează, fără niciun dubiu, cel mai curtat domnitor român încă posibil de a face dreptate în România noastră. Vlad Țepeș în persoană.

Nu știu de ce, ca un făcut, cred că anunțul Prefecturii este totuși greșit, gândind că locuitorii cinstiți ai acestei țări chiar ar avea nevoie de un vechi domnitor care să-i căsăpească pe majoritatea politicienilor noștri care au uitat pentru cine și pentru ce sunt aleși. Cum anunțul este special adresat oficialilor de la țară, care, alături de popă formează grupul prea măriților respectați până-n străfundurile lor dornice de gâdilat orgolii, mi-am luat la purtător laptopul așezându-mă la scris sub umbra cireșului bătrân pe o uliță frumos pietruită.

Să trăiți, domnul Vice!  Trăiți! Ce să fac? La una mica scrisă de bine, de bine o să fie, stați liniștit! Trec mai târziu pe la dumneavoastră, trăiți! Era Vicele comunii. Tocmai trecea cu gipanul lui uriaș prin zonă, de, trebuie mers și pe câmp, să-l credeți! Mare om! Mare caracter! Are o burtă! Stăpânul pășunilor înverzite și al celor cultivate, patronul de drept al celor trei sate împrejmuite de bogăția lacurile piscicole din zonă, cheia tuturor ușilor de la Județ care deschide orice fără ezitare, omul care face și desface totul fără clipire din ochi. Primarul? Doar dă sfaturi dispoziții! Vicele este azi la putere, să știți de la mine, documentatul!

Și cum am deviat puțin de la subiect, revin la ce mă durea de la început, și anume, la dorința noastră din prezent în a avea un domnitor român care sa tragă în țeapă. Nici cu tăierea capului nu mi-ar fi rușine, ba chiar nici cu un tras pe roată sau cu o smulgere de unchii emancipate. Așadar, acesta-i comunicatul simplu și corect al instituției Prefecturii, unul corespunzător aferent timpurilor în care trăim. Nimic greșit, cum am mai spus.

Prin Ordinul Prefectului nr. 183/21.06.2016 au fost convocați pentru Miercuri, 22.06.2016, consilierii aleși în urma alegerilor locale din 05.06.2016 în vederea constituirii consiliilor locale la localitățile: 

1. Vlad Țepeș, ora 11.00
2. Independența, ora 13.00
3. Căscioarele, ora 14.00
4. Ciocănești, ora 15.00
La ședința de constituire participă Prefectul județului Călărași sau reprezentantul acestuia și este convocat să participe primarul declarat ales, chiar dacă nu s-a finalizat procedura de validare a acestuia.

Dar cum orice om liber are dreptul să-și imagineze cam cum ne-ar sta bine în prezent cu de toate oneste, cinstite, pentru toată lumea să ajungă, am emis un comunicat idem și la fel, cu mențiunea că, mai toți cei solicitați trebuie să se prezinte urgent la treabă. Chiar am avea nevoie!

Prin Ordinul Prefectului nr. 183/21.06.2016 au fost convocați pentru Miercuri, 22.06.2016,  aleșii în urma alegerilor locale din 05.06.2016 în vederea constituirii consiliilor locale.

1. Vlad Țepeș, ora 11.00- obiectiv pe timpul mandatului? Trasul în țeapă.
2. Mihai Viteazu, ora 13.00- obiectiv pe timpul mandatului? Tăiatul capului.
3. Radu Negru, ora 14.00- obiectiv pe timpul mandatului? Tăiatul unghiilor cu barda. 
4. Cuza Vodă, ora 15.00-obiectiv pe timpul mandatului? Ani grei de pușcărie.
La ședința de constituire participă Prefectul județului Călărași sau reprezentantul acestuia și este convocat să participe primarul declarat ales, chiar dacă nu s-a finalizat procedura de validare a acestuia.